Online school
Регистрирани потребители: 23212
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Безсънието при бебета

Някои смущения на съня или на заспиването при децата не представляват болестно състояние, освен ако не се повтарят твърде често. Лечението се състои преди всичко в намирането на причините, тъй като те могат да са многобройни.
Смяната на ден с нощ

Истинското безсъние почти не съществува при детето през първите месеци от живота му, тъй като сънят е неразделна част от съществуването му. Въпреки това, някои бебета “се забавляват” като обръщат общоприетия цикъл. Докато човек през деня се занимава с нещо, а през нощта спи, те систематично правят обартното, като вземат нощта за ден. Вместо да спят те си играят, гукат, бодърстват, без задължително да плачат или да викат...и спят чудесно по цял ден.
В други случаи родителите се събуждат през нощта от плачещото бебе. То пищи, извива и наистина изглежда сякаш го боли. Понякога, когато родителите не намерят никаква явна причина, масажират инстинктивно коремчето на бебето; то изпуска газове, успокоява се и заспива. Ако този храносмилателен проблем се появява често, дайте му лекарството Raphanus sativus niger 9 CH, което ще успокои чревните спазми.

Коликите и никненето на зъби
През първите месеци се появяват и колики - детето се присвива, плаче, отделя газове, върти се неспокойно. В тези случаи е добре майките да приготвят 100 мл преварена вода, в която да разтворят по 10 гранули от две хомеопатични лекарства Magnesia phosphorica 9 CH и Colocynthis 9 CH. Хубаво е бебето да изпива по една водичка с разтворените гранулки на ден. Има бебета, при които коликите протичат с опъване на тялото назад, детето се огъва като струна и плаче. В тези случаи подходящото лекарство е Dioscorea villosa 9 CH.  Едва поотминали коликите, започва никненето на зъби. Според родителите това е и най-тежко протичащият и най-продължителен период през първата годинка на детето. То страда, а родителите не знаят как да му помогнат.
Chamomilla vulgaris 15 CH е първото лекарство за този период.Особено добро е въздействието му, ако детето е силно раздразнено, превъзбудено, пищи, има диария и се успокоява, когато го люлеят на ръце. Друг медикамент Borax 5 CH е показан, когато детето не понася да го носят и люлеят.

Слаба светлина в стаята
Бебетата имат нужда от слаба светлина през нощта. Задължително спазвайте ритуал при заспиване. След вечерното къпане, останете повече време с бебето, погушкайте го, полюлейте го, тананикайте нещо. Нека бебето усети топлата ви прегръдка и цялата обич, която му давате. Така то ще се отпусне и ще заспи по-лесно. Не забравяйте, че то усеща вашето настроение. По-нервните, сприхави родители гледат по-нервни и неспокойни деца. Децата също имат своите индивидуални, характерни нужди, но невинаги могат да ги изразят, особено когато са по-малки и не могат да си служат добре с думите.


Особености на характера
Родителите познават децата си и още от най-ранната им възваст забелязват характерни особености, които са част от същността на хомеопатичното лечение.
- ако децата не понасят топлина: Pulsatilla e подходящият хомеопатичен медикамент когато детето е кротко, послушно, тихо и гальовно и въпреки това зиморничаво.
- Sulfur е показан при детето, на което все му е топло, отхвърля завивиките, спи отвито, лесно се изпотява и има влажни ръце.
- Calcarea carbonica се препоръчва на закръглени едри бебета, които се изпотяват обилно по тила, докато спят и се събуждат, защото им е студено.
- ако студът пречи на съня и събужда детето лекарят хомеопат предписва Silicea , когато детето e дребно на ръст, отказва упорито да свали чорапките си в леглото и се завива през глава
- Аrsenicum album е показан, при слаби, зиморничави и болнави деца. След полунощ може да получи криза на възпалено ухо, или упорита кашлица.
- Ако лошо понася шума и лесно се стряскат дори от минамващите коле навън: Phosphorus, Nux vomica  или Selenium ще подобрят качеството на съня.
- Ако го смущават кошмари: в този случай медикаментът, който най-добре повлиява подобни случаи е Stramonium.
- При всички случаи на нервни, неспокойни деца е подходящ хомеопатичният сироп Quietude. По една чаена лъжичка три пъти дневно.

Какво да запомним?
Ако детето не може да заспи или се събужда на няколко пъти през нощта, най-подходящият избор е хомеопатичната терапия. Не отлагайте консултацията с лекар хомеопат.

Как се дават?
След като разберем защо детето е будно, могат да се изберат правилните медикаменти, които най-често ще се дават в разреждане 15 или 30 CH; половин час преди лягане по 5 гранули под езика, до пълното им разтваряне. При най- малките деца гранулите могат да се стриват на прах и да се разреждат с малко вода. Хомеопатичните медикаменти не водят до пристрастяване и се изписват само в периода до възстановяване на нормалния цикъл.

       Д-р Зорка Угринова, лекар хомеопат


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Детето ми е на 2 години и 3 месеца, използвах всички хомеопатични средства и всички сиропи, но промяна няма.На всеки час се събужда
Nona Genova, 05.1.2015 г. 19:17:59

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber