Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Възпитание на 10-месечно бебче

Здравейте, казвам се Соня и имам дете на 10 месеца (момиче), нямам други деца и основно аз се грижа за детето си, не го оставям на друг. Имам следните въпроси:
1. Време ли е вече да се учим да ползваме гърне и какъв подход да използвам, понеже започна всеки път, когато й сменям памперса да недоволства (мрънка и не иска да ляга)?
2. Как трябва да реагирам когато прави нещо което непозволявам, имам предвид лапа разни кутийки, салфетки ... аз и се карам, но не знам дали е редно, понеже някои път се стряска и започва да реве?
3. Тя се стряска от най - малкия шум (когато спи или когато е будна ) какво да правя, озърта се докато не види от къде идва звука и ако не съм околко нея да я гушна, започва да реве, дори трепери.
Благодаря за отговорите !

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Благодаря за отговорите :)
sonia yankova, 07.7.2012 г. 21:55:45

Възпитание на 10-месечно бебче
Здравейте,

Ще отговоря на първия въпрос за гърнето - това, което можете да постигнете на тази възраст е да запознаете детето с гърнето - да се опитвате да я слагате в определен час или примерно след сън да поседява. Ако детето откликне - продължавате с опитите. Ако не се чувства комфортно - изчаквате по-удобен момент. Като цяло децата се научават съзнателно да стискат и да казват към 2-та годинка.

Относно забраняването на нещата и реакцията е трудно да се даде еднозначен отговор. От това, което пишете мога да предположа, че детето е по-тревожно и е необходим подход към заобикалящия му свят с повече обяснения и ритуали. Хубаво е ако имате възможност да се направи жива консултация, за да се даде адекватен подход за вашето дете, като имам повече информация за историята му, интересите му и страховете.

Поздрави,
Цветелина Тодорова
Tcvetelina Todorova, 04.7.2012 г. 18:55:36

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber