Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с храненето

Здравейте, не съм сигурна, че точно тук трябва да задам въпроса си, тъй като е свързан с храненето, но съм чела, че психологията има отношение и към това. Детето ми (момиче) е на 1г. 4 мес. и нямам други деца.  Грижим се за нея аз и съпругът ми. От месец, от време на време, я давам в детски клуб (обикновено два пъти седмично) за по 6 часа. Що се отнася до обстоятелства в семейството, които да дават отражение - не мога да преценя сама. Струва ми се, че всичко е в рамките на нормалното, като включвам и това, че имаме куче. Единственото, което ми хрумва по този въпрос е, че много рядко се случва да вечеряме заедно, тъй като мъжът ми работи до късно, а също и че и двамата сме били много злояди като деца. Още от самото захранване детето ми отказваше почти всички пюрета (включително домашни), с изключение на плодови. Сега обича да яде основно храни като нарязан картоф, задушен или печен грах, царевица, много сирене и кашкавал, хляб и отказва всичко, което прилича на супа или манджа, независимо дали е домашно или детска кухня, или купено пюре. Обича и сладки неща, но не мисля, че в това е проблемът На килограми е нормално фина (подобно на нас). По едно време (преди около две седмици) имах известен периодичен успех и хапваше по малко от детската кухня, но сега пак отказва в 99% от случаите. Това много ме товари и се притеснявам. Опитвла съм какво ли не - да оставям яденето пред нея, за да си яде сама (защото го умее вече, поне от три месеца насам), да я оставям да бърка, да цапа и яде с ръце, случвало ми се е дори и насила да пробвам (което самата аз изобщо не одобрявам) - но така имах успех няколко пъти, когато се окаже, че яденето й хареса. Когато реши, че не й харесва, няма никакъв шанс и замествам със "сухите" според мен неща. Все още държи да пие мляко през деня - но пие по малко (може би по едно шише на ден), вечер преди сън също. В детската ясла също отказва, а се надявах децата да й повлияят (тъй като е доста общителна и разбира се, обича да копира). Бихте ли ми дали някакъв съвет или поне да ме успокоите? Много ми е трудно да разнообразявам менюто й.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Проблеми с храненето
Здравейте,

Както ние големите, така и малките деца имат предпочитание към храната. Вие казвате, че това е обща черта на характерите и на двамата с таткото. Това, което изброихте като храни, които яде смятам, че не са малко и най-вече - има храни, които харесва и предпочита, което говори, че не става въпрос за инат или отказ от хранене като цяло.
Това, което мога да Ви посъветвам е:
1 - не е необходимо храната да е смесена в тип супа - ако тя хапва отделните храни, които носят ценните елементи.В крайна сметка не от по-голямо значени дали яде на супа продуктите, а че си набавя необходимите елементи.
2 - Важно е да обогатявате менюто много постепенно и чрез храните, които тя обича. Ако обича да яде сирене - слагайте върху сиренцето чушка или броколче в малки количества, но основното да е онова, което харесва.
3 - направете храната интересна - много е важно за децата, които по-трудно опитват нови неща храната да се превърне в игра. Стройте кубчета от картофче, направете животинче от месо с очички от краставичка и тн. Нека броколито стане цвете, яйцето слънце и тн. Важното е да няма праволото "яж", а по-скоро - сега играем.. а ако решиш да опиташ от нещо - можеш.

Като цяло важно е да се спазят особеностите на детето, а не да се приравни като всички останали.

Успех :)
Tcvetelina Todorova, 10.11.2012 г. 15:22:04

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber