Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с комуникацията

Здравейте, г-жо Тръпчева!
 
Казвам се Петя Митрева.Имам син на 2 год. и 6 месеца.Основните грижи в отглеждането му сме поели аз и баща му.Всичко е наред в семейството ни.Tова,което ме притеснява в поведението на детето е, че бяга от деца. Когато ходим на рождени дни на някое детенце,винаги е в мен,не играе с никoго.Ако някой се опита да се заиграе с него,веднага започва да плаче.На детските площадки са малко по-добре нещата, но пак е свит. Ако поканя дете вкъщи да играят, не се чувства добре-плаче,все гледа да го гушнем. В същото време синът ми ходи на ясла,бързо свикна,много добре се чувства там.Научи имнoгo песнички,казва,че му харесва при децата, ходи с желание...Госпожите казват,че играе с децата, включва се в игрите, за тях нямало нищо притеснително.
Моля Ви дайте ми съвет как да дейставам! Благодаря Ви предварително!!!!

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

problem s komunikaciqta
Благодаря Ви много за отделеното внимание и бързия отговор!!!Бяхте ми много полезна,ще послушам съвета Ви.
Petya Mitreva, 13.2.2013 г. 10:29:26

Отговор
Доколкото разбирам синът Ви "бяга от деца" във Ваше присъствие, тъй като по думите на персонала в яслата бързо се адаптира и явно ходи с желание.
Ако има нужда да се гушка във Вас, докато сте на рожден ден - нека се гушка. Може би е преживял достатъчно дълга раздяла, ходейки през деня на ясла. Може да не иска да играе с другите деца, а да се радва и да играе с мама. Гостите вкъщи може да преживява като нежелана промяна в сигурна среда и това да го разстройва. Не го карайте да играе с връстници, ако той не желае. Дайте му време да свикне с обстановката, с хората, да започне да изучава случващото се, игрите, да се приближи бавно и полека и когато е готов да се включи - сам ще Ви покаже.
Лиляна Тръпчева, 12.2.2013 г. 14:11:43

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber