Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с комуникацията

Здравейте, г-жо Тръпчева!
 
Казвам се Петя Митрева.Имам син на 2 год. и 6 месеца.Основните грижи в отглеждането му сме поели аз и баща му.Всичко е наред в семейството ни.Tова,което ме притеснява в поведението на детето е, че бяга от деца. Когато ходим на рождени дни на някое детенце,винаги е в мен,не играе с никoго.Ако някой се опита да се заиграе с него,веднага започва да плаче.На детските площадки са малко по-добре нещата, но пак е свит. Ако поканя дете вкъщи да играят, не се чувства добре-плаче,все гледа да го гушнем. В същото време синът ми ходи на ясла,бързо свикна,много добре се чувства там.Научи имнoгo песнички,казва,че му харесва при децата, ходи с желание...Госпожите казват,че играе с децата, включва се в игрите, за тях нямало нищо притеснително.
Моля Ви дайте ми съвет как да дейставам! Благодаря Ви предварително!!!!

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

problem s komunikaciqta
Благодаря Ви много за отделеното внимание и бързия отговор!!!Бяхте ми много полезна,ще послушам съвета Ви.
Petya Mitreva, 13.2.2013 г. 10:29:26

Отговор
Доколкото разбирам синът Ви "бяга от деца" във Ваше присъствие, тъй като по думите на персонала в яслата бързо се адаптира и явно ходи с желание.
Ако има нужда да се гушка във Вас, докато сте на рожден ден - нека се гушка. Може би е преживял достатъчно дълга раздяла, ходейки през деня на ясла. Може да не иска да играе с другите деца, а да се радва и да играе с мама. Гостите вкъщи може да преживява като нежелана промяна в сигурна среда и това да го разстройва. Не го карайте да играе с връстници, ако той не желае. Дайте му време да свикне с обстановката, с хората, да започне да изучава случващото се, игрите, да се приближи бавно и полека и когато е готов да се включи - сам ще Ви покаже.
Лиляна Тръпчева, 12.2.2013 г. 14:11:43

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber