Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с произнасянето на

Здравейте!
Имам въпрос към логопед. Синът ми е на 4 години и 3 месеца и още са му трудни за произнасяне буквите "К"  "Г" и "Р". Вече се притеснявам и искам да Ви попитам какво мога да направя за да постигна някакъв напредък? Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Информацията, която предоставяте е прекалено оскъдна. Освен появата на звуковете за развитието на езика на детето се следи и по много други признаци като възможност за разбиране на думи и инструкции, поява и употреба на изречения, умение на детето да слуша и разбира текстове, както и самото то да опитва да съставя кратки разкази и да участва в диалог.
Типично децата на 4 години могат да: използват изречения, като съгласуват думите в тях и не пропускат предлози и частици, говорят за нещата, които харесват и ги интересуват, разказват кратки истории по картина или с помощта на допълнителни въпроси, пеят песни и казват стихотворения наизуст. На тази възраст се счита, че говорът на детето е разбираем за хора извън семейството. Появили са се по-голяма част от звуковете – К, Г, Х, В, Ф, С, З, Ц. Възможно е все още детето да е в процес на овладяване на звукове Ш, Ж, Ч, Р, Л.
Звукове К, Г се появяват рано в говорното развитие на детето и на възрастта на сина Ви, не би трябвало да има проблеми при произнасянето им.
Направете консултация с логопед. Само в лична среща специалистът може да оцени адекватно езиковото и говорно развитие на детето, да предложи схема за терапия и да Ви даде насоки за работа у дома.
Невена Илиева, 19.2.2013 г. 10:14:07

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber