Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с произнасянето на

Здравейте!
Имам въпрос към логопед. Синът ми е на 4 години и 3 месеца и още са му трудни за произнасяне буквите "К"  "Г" и "Р". Вече се притеснявам и искам да Ви попитам какво мога да направя за да постигна някакъв напредък? Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Информацията, която предоставяте е прекалено оскъдна. Освен появата на звуковете за развитието на езика на детето се следи и по много други признаци като възможност за разбиране на думи и инструкции, поява и употреба на изречения, умение на детето да слуша и разбира текстове, както и самото то да опитва да съставя кратки разкази и да участва в диалог.
Типично децата на 4 години могат да: използват изречения, като съгласуват думите в тях и не пропускат предлози и частици, говорят за нещата, които харесват и ги интересуват, разказват кратки истории по картина или с помощта на допълнителни въпроси, пеят песни и казват стихотворения наизуст. На тази възраст се счита, че говорът на детето е разбираем за хора извън семейството. Появили са се по-голяма част от звуковете – К, Г, Х, В, Ф, С, З, Ц. Възможно е все още детето да е в процес на овладяване на звукове Ш, Ж, Ч, Р, Л.
Звукове К, Г се появяват рано в говорното развитие на детето и на възрастта на сина Ви, не би трябвало да има проблеми при произнасянето им.
Направете консултация с логопед. Само в лична среща специалистът може да оцени адекватно езиковото и говорно развитие на детето, да предложи схема за терапия и да Ви даде насоки за работа у дома.
Невена Илиева, 19.2.2013 г. 10:14:07

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber