Online School
Регистрирани потребители: 22493
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Какъв специалист да потърся

Здравейте!  Синът ми е на 4 години и 3 месеца,казва само няколко думи като мама, не и тате. Чувала съм го да произнася и много други звуци (като "па", "ка", "та",  "на", "зззз", "ррррррр") ,но не цели думи. Изречения също не съставя.Развиваше се нормално и казваше повече думи, когато беше на 2 год.5 месеца и живеехме в Кипър. След това решихме, че там става все по-трудно и се преместихме в САЩ. Първите месеци, когато дойдохме тук се заиграваше с децата и започна да ми вика:  "мами" и  "баи" за чао. Много активно дете е, трудно задържа вниманието си. Казвали са ми да му чета и да му говоря повече, но когато започна, отива при играчките или сяда да гледа филмчета. Тук не се събираме с никой, нямаме близки, познати или приятели. Съпругът ми обича много децата и си играе и с двамата (имаме син на 1год.и2 месеца).Тази зима бебето настина отидохме до болницата и съпругът ми попита за гомемия ми син какво да предприемем, без преглед те му дадоха само лист с телефон на асоциация на деца с аутиизъм. Не ходи на градина.За нас вече няма значение какъв език ще проговори, важното е да говори.От няколко месеца виждам, че се опитва, но повечето е на странен език (по-скоро бебешки) и като не го разбера се тръшка. Знам, че това, че сме в чужда страна също оказва влияние. Какво ще ме посъветвате? Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Потърсете консултация с логопед и детски психолог/психиатър. Важно е да се направи цялостна оценка на развитието на детето, за да се окаже адекватна и навременна помощ. За съжаление не съм информирана каква е процедурата в САЩ за диагностика. Вероятно има държавни служби към здравните или образователните институции. Предполагам, че може да получите повече информация от педиатъра си.
Не отлагайте консултацията със специалистите, защото колкото по-рано се случи тя, толкова по-големи са възможностите детето да настигне връстниците си и да развие пълния си потенциал.

Невена Илиева, 10.5.2013 г. 09:56:09

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber