Online School
Регистрирани потребители: 22687
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Какъв специалист да потърся

Здравейте!  Синът ми е на 4 години и 3 месеца,казва само няколко думи като мама, не и тате. Чувала съм го да произнася и много други звуци (като "па", "ка", "та",  "на", "зззз", "ррррррр") ,но не цели думи. Изречения също не съставя.Развиваше се нормално и казваше повече думи, когато беше на 2 год.5 месеца и живеехме в Кипър. След това решихме, че там става все по-трудно и се преместихме в САЩ. Първите месеци, когато дойдохме тук се заиграваше с децата и започна да ми вика:  "мами" и  "баи" за чао. Много активно дете е, трудно задържа вниманието си. Казвали са ми да му чета и да му говоря повече, но когато започна, отива при играчките или сяда да гледа филмчета. Тук не се събираме с никой, нямаме близки, познати или приятели. Съпругът ми обича много децата и си играе и с двамата (имаме син на 1год.и2 месеца).Тази зима бебето настина отидохме до болницата и съпругът ми попита за гомемия ми син какво да предприемем, без преглед те му дадоха само лист с телефон на асоциация на деца с аутиизъм. Не ходи на градина.За нас вече няма значение какъв език ще проговори, важното е да говори.От няколко месеца виждам, че се опитва, но повечето е на странен език (по-скоро бебешки) и като не го разбера се тръшка. Знам, че това, че сме в чужда страна също оказва влияние. Какво ще ме посъветвате? Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Потърсете консултация с логопед и детски психолог/психиатър. Важно е да се направи цялостна оценка на развитието на детето, за да се окаже адекватна и навременна помощ. За съжаление не съм информирана каква е процедурата в САЩ за диагностика. Вероятно има държавни служби към здравните или образователните институции. Предполагам, че може да получите повече информация от педиатъра си.
Не отлагайте консултацията със специалистите, защото колкото по-рано се случи тя, толкова по-големи са възможностите детето да настигне връстниците си и да развие пълния си потенциал.

Невена Илиева, 10.5.2013 г. 09:56:09

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber