Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Палави близнаци

Здравейте!
Аз съм майка на близнаци, на 2,8г. са и посещават яслена група. За децата основно се грижим двамата с мъжа ми.
В яслата Георги го водят палав и агресивен, а Атанас по-кроткият. Вкъщи, обаче ситуацията е обратната.
Когато ми се е случвало да говоря с някой от лелките в групата казват, че Георги многа биел децата. Питам какво имат предвид, защото вкъщи не е така, казват: "както си седят и хоп удря с ръката, без нищо". Питам: "А Атанас?". В отговор: "А, той е кратичък".
Не знам какво да правя, как да му обяснявам, че е грешно да се удрят децата.
Не, че двамата не се удрят. Те постоянно се дразнят един друг, палави са си, не стоят и момент на едно място. Аз вече доста се изморявам и гледам да им давам някакви отделни игри за всеки или гледат някое детско, малко да отдъхна.
Ако може да дадете съвет, ще съм благодарна!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Децата на тази възраст често общуват удрайки и бутайки се, поради причината че все още им е трудно да изразят желанията и намеренията си с думи. Това не означава че имат лоши мисли или пориви спрямо околните.
Моделите на общуване малчуганите учат най-вече чрез подражание. За това е по-полезно да им се показва как да реагират в дадена ситуация, след което да повторят поведението и да бъдат похвалени за което. Могат да се правят забележки и да се изразява недоволство непосредствено след провинението, когато детето нарушава определени правила, които са били неколкократно въведени и обяснени, като през чувството на грижа, отновому се каже, защо другият модел на реакция би бил по-добър за него.
Ако Георги е по- „палав и агресивен” в яслата, а Атанас – вкъщи, интересно ми е как се държат на площадката? и дали Георги не бута другите деца, така както брат му го бута у дома?
Отглеждайки две деца имате шанса да ги научите как да общуват един с друг и този модел на поведение те да пренесат в комуникацията си с околните.
С уважение:
Л. Тръпчева
Лиляна Тръпчева, 14.5.2013 г. 10:57:00

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber