Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Безпричинен плач

Имам син на 7г. Много е послушен нямам проблеми - каквото му кажа го прави не се бие, но от известно време като му кажа нещо веднага му се насълзени очите. Много е емоционален, плаче за най-малкото и като го питаш защо казва, че не знае.Това му идва от вътре и аз го виждам но не знам какво да направя, за да не плаче толкова. Моля за съвет какво да правя! Благодаря!
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Адекватната реакция на дадено поведение, преди всичко е свързана с познаване на причината, която го провокира. Обърнете внимание в кои случаи синът Ви се насълзява - дали когато му се иска да направи нещо, а не може, дали само когато се засегнат определени теми, или в присъствието на определени хора, тон на разговор, реплики. За децата понякога е трудно да отговорят на въпроса "Защо плачеш". Когато това се случи, опитайте се да се спрете, да се дистанцирате от собствените си емоции, да се поставите мислено на мястото на детето, да усетите чувствта му и тогава вече да отговорите в зависимост от ситуацията.
В случай, че Ви е трудно сама да достигнете до тези отговори е добре да се консултирате със специалист, който е обучен да се докосва до вътрешния свят на децата.
С уважение:
Лиляна Тръпчева, 13.11.2013 г. 12:44:43

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber