Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Дете на 1,8 г. не ме разбира

Здравейте, имам син на 1,8. Все още не говори, произнася само няколко срички, но не назовава с тях предмети, съзнателно. Липсва имитация на мимики, жестове. Не изпълнява прости инструкции, като: "дай топката", "ела тук". Всъщност , почти нищо не разбира. Когато иска нещо, вода, бибата, отива където е виждал да ги държим и си ги иска. Отива сам до креватчето, когато му се спи и заспива сам. Това са малкото неща, за който се разбираме лесно. Не е контактен с другите деца. Преди няколко месеца, когато беше на 1 г. повече се закачаше с хората и беше по-усмихнат и контактен. Към мен е много привързан, също и към бащата, но не в такава голяма степен. Като цяло, двигателното му развитие беше по-бавно, на 1,5 се пусна да ходи сам и вече е стабилен. Роди се в 9 месец, 8 дни преди термин, секцио.
Моля Ви за съвет! Благодаря!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Във възрастта от 19 до 24 месеца типично развиващото се дете използва повече думи отколкото лепет. Разбира около 300 думи и може активно да използва около 50 думи. Съчетава думите във фраза. Изпълнява прости едностепенни инструкции.
Използването само на лепет /срички/, липсата на имитация на жестове и мимики, неразбирането на инструкции и думи са маркери за комуникативно нарушение. Направете консултация с логопед. Нужна е съвместна работа и целенасочени усилия от Ваша страна по програма, разработена от специалист, за да може детето да навакса значителното изоставане в езиково-говорното си развитие.
Невена Илиева, 10.4.2014 г. 10:34:45

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber