Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Необичайни рисунки

Здравейте,
имам 1 дете-дъщеря на 3 годинки и 3 месеца, която не посещава детска градина и за нея се грижа аз. Тя е едно много усмихнато и лъчезарно дете, според мен е много умна-знае и познава цялата азбука, може да брои до 16, мисли логически и сама си прави заключения и т.н. Смятам, че сме едно нормално тричленно семйство-мама, татко и дъщеря. Няма нищо необичайно в нашето ежедневие, никакви стресови събития и катаклизми, като изключим, че дъщеря ми беше кърмена дълго време и отбита преди 3 месеца, но не мисля, че това и е повлияло негативно...или поне не показва някакви отрицателни чувства като цяло. Отбиването мина сравнително леко, но имаше период, в който трудно заспиваше следобед и тогава ставаше агресивна, но и това отмина. Към днешна дата няма такива моменти, в които да избухва...когато ме види без блуза идва и гушка гърдите ми, обяснява че вече е голяма и им казва "чаооо, обичам виии"
Това, което ме вълнува е, че от известно време-може би седмица, дъщеря ми рисува птици (патици, кокошки) на обратно-слага си листа и ги рисува с главата надолу към нея и с краката към мен (или който е седнал да я наблюдава). Имам ли основание за притеснение?
Благодаря Ви предварително :)

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Звучите сякаш имате силна и топла връзка с дъщеря си. Изглежда за Вас е важно тя да се развива добре, да е умна и щастлива. Само птиците ли рисува на обратно? Питали ли сте я защо прави така?
Понякога родителите в желанието си да имат едно нормално /дори идеално/ семейство /дете/ дават много от себе си. Планират стъпките, следват ги. Понякога децата са достатъчно послушни и се вписват чудесно. Хубавото е, че настъпва момента в който детето прави нещо с което ни изненадва и показва, че е било достатъчно добро и вече иска да бъде забелязано като личност.
Продължавайте да я наблюдавате, да я питате без да очаквате определен отговор. Оставете я да Ви изненадва. Срещнете я.
Ако нещо в поведението й продължи да Ви притеснява, се срещнете със специалист, а до тогава я опознавайте!

С уважение:
Лиляна Тръпчева, 31.10.2014 г. 14:53:41

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber