Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Необичайни рисунки

Здравейте,
имам 1 дете-дъщеря на 3 годинки и 3 месеца, която не посещава детска градина и за нея се грижа аз. Тя е едно много усмихнато и лъчезарно дете, според мен е много умна-знае и познава цялата азбука, може да брои до 16, мисли логически и сама си прави заключения и т.н. Смятам, че сме едно нормално тричленно семйство-мама, татко и дъщеря. Няма нищо необичайно в нашето ежедневие, никакви стресови събития и катаклизми, като изключим, че дъщеря ми беше кърмена дълго време и отбита преди 3 месеца, но не мисля, че това и е повлияло негативно...или поне не показва някакви отрицателни чувства като цяло. Отбиването мина сравнително леко, но имаше период, в който трудно заспиваше следобед и тогава ставаше агресивна, но и това отмина. Към днешна дата няма такива моменти, в които да избухва...когато ме види без блуза идва и гушка гърдите ми, обяснява че вече е голяма и им казва "чаооо, обичам виии"
Това, което ме вълнува е, че от известно време-може би седмица, дъщеря ми рисува птици (патици, кокошки) на обратно-слага си листа и ги рисува с главата надолу към нея и с краката към мен (или който е седнал да я наблюдава). Имам ли основание за притеснение?
Благодаря Ви предварително :)

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Звучите сякаш имате силна и топла връзка с дъщеря си. Изглежда за Вас е важно тя да се развива добре, да е умна и щастлива. Само птиците ли рисува на обратно? Питали ли сте я защо прави така?
Понякога родителите в желанието си да имат едно нормално /дори идеално/ семейство /дете/ дават много от себе си. Планират стъпките, следват ги. Понякога децата са достатъчно послушни и се вписват чудесно. Хубавото е, че настъпва момента в който детето прави нещо с което ни изненадва и показва, че е било достатъчно добро и вече иска да бъде забелязано като личност.
Продължавайте да я наблюдавате, да я питате без да очаквате определен отговор. Оставете я да Ви изненадва. Срещнете я.
Ако нещо в поведението й продължи да Ви притеснява, се срещнете със специалист, а до тогава я опознавайте!

С уважение:
Лиляна Тръпчева, 31.10.2014 г. 14:53:41

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber