Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Гризе си ноктите

Здравейте, синът ми е на 2 години и половина. Нямам други деца. За него съм се грижила аз, докато стана на 2, след това до момента грижите са основно на бабата. Ходи на ясла, без проблем.
Няма специфични обстоятелства, които да оказват някакво отражение върху детето. Таткото прекарва малко време с него, предвид работата му, но това в днешно време е нормално, а и времето, което прекарват заедно е винаги пълно с игри и забавления.
Проблемът, за който моля за съвет е следния:
От един месец детето ми започна да си гризе ноктите. Това е навик, който той наследи от мен, за огромно мое съжаление. Аз намерих решението за себе си, чрез ползването на ноктопластика от близо половин година, виждайки, че детето расте и знаейки, че възприема всичко от майка си като модел. Огромната ми грешка е, че не предприех мерки, спрямо себе си по-рано.
Моля за съвет как да постъпя, спрямо детето.

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте, децата наистина учат стратегии за справяне от своите родители. Човек обикновено си гризе ноктите, полюлява се, когато е напрегнат, има нужда от успокоение. Не са малко децата на възрастта на сина Ви, които още не са се разделили с биберона или си смучат палеца.
За мен въпросът е, не от кого е наследил навика, а кое е това, което го напряга. Възможно е да не е конкретно събитие или преживяване, а усещане на напрежение в някой от заобикалящите. На емоционално ниво децата наистина са много свързани с родителите си.
Гризането на ноктите е навик, който може да остане за дълъг период от време и нарушава естетсическия вид на маникюра. Започнете да наблюдавате сина си в търсене на онези дейности, играчки, занимания, които го успокояват. След като ги откриете можете да акцентирате вниманието си върху тях и да ги предлагате в момента, в който видите пръстчето отново в устата. Или с други думи, в такива моменти го разсейвайте. И тогава гризането на ноктите няма да е акцент, повод за конфликти, привличане на внимание, усещане за нередност, срам.


С уважение:
Лиляна Тръпчева, 02.4.2015 г. 15:57:05

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber