Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Лечение на алергиите

Симптомите на алергичната реакция могат да бъдат много неприятни и да затруднят съществено ежедневието на засегнатите пациенти. Особено проблемни са, когато се касае за деца. Традиционно се смята, че съществуват няколко основни начина за овладяване на алергия.
1. Най-предпочитан и безопасен е избягването на контакта с потенциалните алергени. Разбира се, това не винаги е възможно, затова често се налага да се прибегне до втория метод, а именно:
2. Вземане на лекарства, повлияващи симптомите.
Прилагането на антихистаминови препарати е най-честото лечение на алергиите, особено в случаите, когато има реакция от страна на носа. Тези лекарствени продукти намаляват ефекта на хистамина – един от ключовите фактори в свръхреакцията от страна на имунната система. Приемът на антихистамини намалява кихането, сърбежа, отделянето на секрет от носа и сълзенето на очите при хората с алергичен ринит.
Кортикостероидите обикновено се използват при тежки случаи. Те намаляват симптомите на алергичното възпаление, причинени от алергията. Могат да се приемат под формата на таблетки, инжекции или спрей. Главно се използват при хронична тежка астма.
Бронходилататорите разширяват стените на бронхите с цел улесняване дишането. Те могат да се приемат под формата на таблетки или инжекции, както и да се прилагат локално чрез инхалации.
3. Десенсибилизацията е дълъг процес (3 до 5 години), при който на пациентите се дават повишаващи се количества от даден алерген. Така постепенно организмът става резистентен на алергията. Но трябва да се има предвид, че приложението на метода не е възможно при всички пациенти. Положителните резултати са при средно 60% от случаите и не е удачен метод за лечение при деца под 5-годишна възраст.Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber