Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Неразбираем говор


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте,
На 2 години едно типично развиващо се дете може да посочва предмети или изображения, когато са назовани. Знае имената на близките си хора и на някои части от тялото. Изпълнява прости инструкции. Повтаря думи, чути в разговор. Посочва обекти в книжка. Започва да казва изречения с 2 до 4 думи.
За да започне да образува изречения, детето трябва да има богат набор от думи. Ето защо то първо се учи да изговаря отделни думи и после да ги комбинира заедно.
На този етап синът Ви трупа този запас от думи. Добре е, че се опитва да повтаря след вас. Важно е да му говорите доста, да му показвате обектите в близкото си обкръжение и да ги назовавате. Говорете на детето с кратки изречения. Правилото е: Използвайте само с по-една дума повече в изречение отколкото детето. Тъй като в момента, то не сформира изречения, вашата фраза трябва да е от 2 думи. Например, показвате му куче и казвате „Кучето лае“. Когато пожелае да му дадете нещо, например вода, не бързайте да разберете какво е поискало. Попитайте „Искаш вода ли? Кажи „Дай вода.“ Ето ти вода.“ Посоченият модел може да спазвате също при искане на храна или играчка.
За да може да се определи с точност до колко се отклонява детето от нормата, трябва да се извърши пълна диагностика. Препоръчвам Ви да направите среща с логопед. По време на консултацията ще се установи дали се налага да се провежда терапия. Също така ще получите ценни съвети как да стимулирате речта на детето.
Невена Илиева, 15.5.2015 г. 11:58:59

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber