Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Много плаче в банята


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Отговор
Здравейте,
Съгласна съм, че е изключително трудно човек да накара дете да направи нещо /макар и на една година/, с което то вече има негативен опит. От написаното от Вас нямам достатъчно информация, за да изготвя хипотези на какво се дължи поведението й.
Често свързваме къпането с пречистване, разтоварване, но някои деца срещат трудности с това да се отпуснат и да оставят водата да се стича по косичката и личицето им. Когато детето вече има изградена представа какво го очаква в банята – гонене, увещаване или примамване, то си влиза с вече изградена настройка и е трудно за родителя да постигне целта си – просто да го изкъпе.
Не знам дали сте пробвала да оставите контрола в ръцете на дъщеря си, нека тя да реши дали водата е достатъчно топла/студена, като я опита леко с ръчичка, да й дадете куклата, която тя да изкъпе, да я подсуши и сложи да спи. И нека това да е достатъчно за вечерта. Целта е детето да започне да придобива приятни усещания в банята. Следващият път, може да я оставите по гащички или бански, докато мие куклата и така спокойно да се намокри. После нека се къпят заедно. Оставяйте я тя да държи слушалката на душа, особено, когато става въпрос за миенето на косата. Осъзнавам, че е малка и не очаквам моториката й да е добре развита, затова може да ползвате корито, в което да къпете куклата, после тя да седне в него, да се полива с кофичка. Оставете я тя да Ви води и постепенно, когато придобие увереност, ще започне да се наслаждава на играта с водата. Дайте си време!

С уважение:
Лиляна Тръпчева, 02.6.2015 г. 21:56:17

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber