Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Детенце на 4 години с проблеми в речта


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
Описали сте много подробно уменията на детето. Спрямо това, което споделяте, най-вероятно се касае за изоставане в езиковото развитие и социалните умения. На тази възраст детето би следвало да употребява „Аз“ формата стабилно, да използва предлозите за място (вътре в, на, пред, зад и др.) адекватно и да се опитва да преразказва кратки истории. Липсата на интерес към приказките и филмчетата с по-сложен сюжет вероятно се дължи на това, че не разбира напълно действието.
Не стимулирайте интереса към буквите и числата. Отвличайте нежно вниманието на детето в друга посока към друго занимание.
Когато сте заедно с други деца, покажете й как да влезе в контакт и да се включи в игрите. Демонстрирайте как да се запознае с тях, помогнете й да разбере правилата на играта и да се включи. След това я оставете да поиграе самостоятелно с децата.
Разигравайте у дома с кукли различни сюжети. Нека куклите се запознават, ходят на пазар, правят поръчка в ресторант. Така детето ще знае как да се държи в подобни реални ситуации.
Съветвам Ви да направите консултация с логопед. От описанието Ви личи, че се занимавате активно с детето. В лична среща специалистът ще може да прецени дали се касае за значително изоставане и дали се налага да се провежда терапия. Също така ще получите съвет как да подпомогнете развитието на детето у дома.
Невена Илиева, 01.7.2015 г. 12:08:24

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber