Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Дете на 2 години не говори


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте!
На 2 години едно типично развиващо се дете може да посочва предмети или изображения, когато са назовани. Знае имената на близките си хора и на някои части от тялото. Изпълнява прости инструкции. Повтаря думи, чути в разговор. Посочва обекти в книжка. Започва да казва изречения с 2 до 4 думи. Спрямо посочените умения и по описанието Ви можем да считаме, че синът Ви изостава в езиково си развитие.
Препоръчително е да спрете телевизията на английски, за да може детето да разбира и употребява повече думи първо на български език. Като цяло времето прекарано пред телевизора не спомага за комуникацията. При гледането на филмчета детето е пасивен участник, не инициира контакт, не се редува като при разговор. Освен това телевизията е доста силен стимул и отнема от привлекателността на истинското общуване. За предпочитане е да играете заедно, вместо детето да гледа телевизия. Първоначално премахнете филмчетата на английски и постепенно намалете времето пред телевизора или с други устройства до възможно най-малко.
Важно е да му говорите доста, да му показвате обектите в близкото си обкръжение, и да ги назовавате. Говорете на детето с кратки изречения. Когато пожелае да му дадете нещо, например вода, не бързайте да разберете какво е поискало. Попитайте „Искаш вода ли? Кажи „Дай!“ Ето ти вода.“ Посочения модел може да спазвате също при искане на храна или играчка.
Моят съвет е да направите консултация с логопед.
Невена Илиева, 14.1.2016 г. 12:06:21

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber