Online School
Регистрирани потребители: 22809
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Няколко съвета за по-приятно пътуване през бременността

Мога ли да правя дълги пътувания с кола докато съм бременна?
Няма причина да не пътувате през бременността, стига да спирате през определено врме, за да се разтъпчете и да отпочинете малко. Естествено, когато вече сте в напреднала бременност, е добре да оставите да шофира някой друг.

Как да използвате предпазния колан?
Никога не пътувайте в кола, без да сте сложили предпазния колан. Сложен по ядекватния начин, той ще ви предпази от евентуален инцидент. Коланът се слага под корема, а не върху него.
Помнете, че вашето тяло и амниотичната течност предпазват бебето от нараняване. Това означава, че най-добрата форма да предпазите бебето е като защитите самата себе си с предпазния колан.

Опасни ли са въздушните възглавници за бременните?
Въздушните възглавници не са опасни през бременността, стига да сте си сложили правилно колана и да сте се отдалечили достатъчно от таблото и волана на колата. Ако шофирате, отдалечете волана от корема си.

Възможно ли е когато съм бременна да има по-голям шанс да ми стане лошо по време на пътуването?
Ако сте от тези, при които сутрешното гадене през бременността е доста изявено, то дългото пътуване може да го обостри. Като цяло, обаче, няма такова правило, че когато правите дълги пътувания през бременността ще ви става лошо.

Как мога да пътувам най-удобно?
Седенето, продължително време, на едно място, където и да сте, може да доведе до подуване на краката и по-точно глезените.  За да поддържате кръвообращението си, по време на пътуването спирайте да си почивате на всеки 90 минути, въпреки че най-вероятно ще спирате и по-често, за да ходите до тоалетна. Най-удобно ще ви бъде да спрете на някоя бензиностанция – там можете спокойно да се поразтъпчете, да пийнете нещо разхладително и да отидете до банята да се освежите.

Намалете стреса
Това в днешно време е много трудно, но като се абстрахирате от лошите неща и помислите малко повече за себе си, ще се отърсите малко от напражението. Бременността е най-подходящия момент да проявите малко здравословен егоизъм и да помислите първо за себе си заради здравето на бъдещото си дете.  И дори и да сте на ръба на депресията, не се оставяйте, а предприемете пътуването – ще видите колко ентусиазиращо и зареждащо ще ви подейства то, стига да планирате и да помислите за всичко.
Като за начало, за да избегнете излишни притеснения и тревоги, резервирайте предварително стая в хотел, там където отивате. Ако ще пътувате със самолет, е добре да си резервирате място доста предварително, за да не стане така, че накрая да няма места. Добре е в самолета да си изберете място близо до пътеката, защото най-вероятно ще ви се налага да ставате често, а и така трябва, защото продължителното седене на едно място не се отразява добре на бременната.
Ако ще пътувате с кола, имайте предвид кога ще има голям трафик и планирайте пътуването, така че да го избегнете. Пригответе една чанта с всичко от първа необходимост и я сложете при вас, а не в багажника, за да ви е под ръка по всяко време. Вземете си нещо за хапване и повече вода, за да се разсейвате и да ви минава по-бързо времето, можете да си вземете книга, списание, вестник с кръстословици, музикален плеър или друго нещо, което ще ви е удобно да правите в колата.

Запазете енергията си
През бременността няма защо да оставяте любимите си забавления, ако обичате да обикаляте, да разглеждате музеи, да посещавате интересни места, можете да продължите да го правите. Помнете, обаче, че ще се изморявате по-лесно отколкото преди, когато не сте била бременна, затова не е много добра идея да следвате същия ритъм като преди. Почивайте си за крако, но по-често. Много отпускащо ще ви се отрази вземането на душ, кратка следобедна дрямка, почивка с вдигнати на възглавница крака, прочитането на няколко страници от интересна книга и т.н.

Хранете се и пийте достатъчно течности
През бременността правилното и редовно хранене придобива още по-голяма важност. Не пропускайте хранене по време на пътуването, подгответе си нещо за хапване. Подходящи за изпът, но и полезни за вас, са плодовете, ядките и сушените плодове. Не забравяйте да се запасите и с достатъчно вода.

Посетете тоалетната веднага щом почувствате нужда
През бременността ще ви се налага да ходите до тоалетната доста по-често отколкото преди. Посещавайте банята веднага щом ви се отдаде удобен случай, защото не се знае след колко време ще стигнете друга, а и не е хубаво да стискате дълго време.

Масажирайте краката и глезените си
Ако прекарвате много време седнала, е много вероятно да ви се подуят глезените. Докато пътувате, сменяйте положението на краката си, можете да си събуете и обувките, за да ви е по-леко. През известно време вдигайте краката си нависоко, можете да ги облегнете на някоя чанта или си вземете една пухкава възглавница от вкъщи. Можете да си помогнете и като си обуете най-удобните обувки, които имате.

Препазете се от вагинални инфекции
Бременността прави жената по-податлива на вагинални инфекции. Последните се най-разпространени в топли и влажни райони. За да се защитите, обличайте много леки и широки дрехи от естествени материи, с които тялото ви ще може да „диша” и носете само памучно бельо. Ако сте на море или на бесейн, след като излезете от водата свалете мокрия бански и си сложете сух колкото се може по-скоро.

И помнете, че през бременността трябва да слушате тялото си. Ако се почувствате изморена, стане ви прекалено топло или не ви е удобно да правите упражнения, намалете ритъма или спрете – всичко с времето си. 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия

Вижте също

Храните, без които бременната не може  
Грижи през бременността
Храните, без които бременната не може
Малко са периодите, в които е необходимо толкова голямо внимание в избора на храната, която ще се консумира и един от тях е именно бременността. Експертите по хранене настояват да бъде поддържана една балансирана и здравословна диета, в която да не липсват поне пет порции зеленчуци и плодове на ден. Защото здравословната хранителна диета е благотворна не само за бременната, но тя също така гарантира правилното развитие на бебето.
Цялата статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber