Online School
Регистрирани потребители: 22957
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Употребата на козметични продукти през бременността

През бременността употребата на не всички козметични продукти е препоръчителна, защото някои техни съставки могат да навредят на плода. Повечето вещества се абсорбират добре и попадат и в кръвта, заради което могат да влияят и на бебето.
Не се препоръчва използването на козметични продукти против стареене на кожата и бръчки, които съдържат ретинол или произходни на него вещества. От изследвания става ясно, че ретинолът би могъл да бъде причина за някои малформации при бебетата.
Слънцезащитните продукти, например, се абсорбират от кожата в много малко количество, затова могат да се използват без проблем, даже някои специалисти ги препоръчват като средство, което предпазва от появата на кафяви петна по кожата на лицето.
Продукти, които съдържат следи от алуминий и се използват за ръцете и краката, не са препоръчителни също, останалите не са опасни.
През бременността и по време на кърмене, не се препоръчват и кремове, които съдържат кофеин, той е вреден за бебето.
Има противоцелулитни кремове, които не съдържат кофеин и те не са вредни. Най-доброто за превенция срещу целулита е здравословната хранителна диета, правенето на упражнения, ходенето особено, редуването на топла и студена вода при вземането на душ – това спомага за добрата циркулация на кръвта.
Консултирайте се с лекар, преди да започнете да използвате даден козметичен продукт.

Парфюмите

Изследователи от Университета в Единбург твърдят, че има един рисков период, в който могат да се определят възможни репродуктивни проблеми и той е между осмата и дванайстата гестационна седмица.
Въпреки че изследванията са проведени на мишки, учените смятат, че в този период излагането на някои химични съставки на козметичните продукти могат да повлияят на продукцията на сперма. Тоест някои химични съставки вслияят на хормоните, които се синтезират в организма и оттам се получават проблеми с плодовитостта. А някои от тези съставки, които блокират хормоните, се използват за направата на козметични, текстилни и пластмасови продукти за дома.
Професорът, който ръководел изследването, смята, че някои химични вещества биха могли също да увеличат риска при плода, когато е момче, след време да има репродуктивни проблеми.
Затова жените, които планират да забременеят, трябва да избягват употребата на силни козметични продукти по кожата си, защото те могат да се абсорбират в организма й. Парфюмите, например, съдържат много химични съставки, а те в голяма концентрация биха могли да имат лош ефект върху плодовитостта на жената.
Не бива да се прекалява с козметичните продукти, с количеството, което нанасяме на кожата, защото всички те съдържат химични вещества. Те всички са концентрати и затова не е необходимо да се слага голямо количесто, за да имат ефект.


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber