Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Libero манифест: БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО!

Лабиринт от паркирани плътно един до друг автомобили и контейнери за смет, огромни трапове по улиците, ретро павета, подвижни плочки и бордюри с височина от 40 см, огромни релси и траверси, безбройни стъпала, летящи от балконите горящи фасове и трохи от скорошен обяд... Все неща, които не ни правят чак такова впечатление, докато не станем специален участник в движението категория “Я” или “последна дупка на кавала”, т.е. БЕБЕ-КОЛИЧКА-МАМА.
Тогава родителите в големите градове започваме да се чувстваме като герои в онези компютърни игри, в които трябва да се преодоляват куп динамични препятствия, да се избягват всевъзможни угрози, а товарът да остане невредим. И защо? И как? И откъде накъде?

Днес Libero отговаря с манифеста БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО! Не че не вярваме в добротата, но, ако е позадрямала, е време да я събудим в името на най-важните участници в движението.

Затова искаме всички да ни чуят още сега, когато казваме:


1. Бебето винаги има предимство!
2. Спирай на пешеходна пътека винаги, когато видиш дете (в или извън количка). Не е лошо да спираш на пешеходна пътека и по принцип, когато видиш пешеходец :).
3. Изчакай търпеливо детската количка да се качи на тротоара дори светофарът да е сменил светлината.
4. Предложи помощ на майка с количка, когато се качва/слиза от превозно средство.
5. Предложи помощ на майка с количка, когато се опитва да преодолее подлез, други стълби или препятствия в терена.
6. Задръж вратата или отстъпи асансьора на майка с количка.
7. Паркирай автомобила си, така че покрай него да може да мине количка.
8. Не изхвърляй фасове, боклуци и други предмети през балкона или прозореца на автомобила си. Освен че е невъзпитано, може да се окаже опасно за бебето в количката.

Ако смяташ, че тези искания са справедливи, ако вярваш, че БЕБЕТО Е С ПРЕДИМСТВО, тогава се присъедини сега към манифеста на най-грижовния производител на пеленки Libero. Отстоявай написаното по-горе и помагай винаги, когато имаш възможност. Заяви своята воля открито и привлечи и други за каузата като залепиш отличителния стикер на кампанията на вашата детска количка. Можеш да го получиш с мострите на Libero по време на лятната им семплинг кампания в най-големите родилни домове и болници, безплатни училища за родители в цялата страна, в големите вериги супермаркети и избрани магазини.
 
Libero ще се радва да чуе и вашите истории, полезни съвети и препоръки за движението с бебешки колички в големите градове. Сподолете тук или ни изпратете на bebeto.s.predimstvo@gmail.com вашите истории за трудностите, които сте срещнали и за добрите герои, които са ви помогнали. Нека да допишем заедно манифеста на Libero БЕБЕТО С ПРЕДИМСТВО.


ППИзпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber