Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Как ще свикне в детската градина?

 За да опознае тя детето ви й е необходима подробна информация, която вие ще й дадете, за основните черти на характера на вашето мъниче, реакциите му в определени ситуации, нормалното за него поведени и поведението, което би било неестествено за него. Възпитателите в детската градина обикновено третират по един и същи начин всички деца, но е необходимо в някои ситуации да има и индивидуален подход към всяко дете според неговите лични характеристики.

Детето се адаптира към останалите в групата
В този смисъл би било добре децата, които са от по-отдавна в групата да бъдат напътствани и насърчавани от възпитателите да бъдат благосклонни към новите деца, да им показват новите за тях неща, да им кажат имената си и да се опитват да ги приобщят към техните игри. Това би помогнало много на детето да се адаптира по-лесно, защото все пак знаете, че понякога децата в първия момент отхвърлят новодошлите от своята вече установена „групичка”.

После детето се адаптира в самата обстановка, в стаята, където прекарва деня
Не е същото като у дома, обстановката е друга, това не са неговите играчки, нито пък е неговото креватче и неговите си завивки. За да се чувства добре, може би трябва да го запознаете с тази обстановка предварително. Няма нищо лошо и в това да занесе нещо свое в детската градина, така ще се чувства по-сигурно. Все пак неслучайно точно, когато детето се отделя от мама и тръгва на детска градина е моментът, когато то избира своя любима играчка, с която не се разделя за минутка и към която се привързва неимоверно много.

Мама и татко също трябва да свикнат с детската градина
Също толкова тежко е за нас да се разделим с детето си и да го оставим на грижите на други хора, колкото и на него, когато се отделя от нас. Да не говорим за чувството ни за вина, че го оставяме „самичко” и не сме непрекъснато с него. И, когато чуеш – „Мамо аз лоша ли съм? Защо ме оставяш тук?”, тогава сърцето ти се свива. Но така ще бъде само в началото, когато ще ви е еднакво тежко – детето ще се чувства изоставено, а вие ще се чувствате виновни, сякаш наистина сте го изоставили. После нещата ще си дойдат на мястото, детето ще намери нови приятели, ще научи нови неща и ще се забавлява и ние ще се успокоим и ще се радваме, че то прекарва времето си приятно.Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber