Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

КАКВА БЕБЕШКА КОЛИЧКА ДА ИЗБЕРА?

Количката, освен че трябва да отговаря на всички европейски изисквания и стандарти за качество и безопасност, трябва да ви бъде и удобна. И не само удобна на бебчето, но и на вас. Ако сте с по-дребно телосложение, все пак се съобразете и с това, когато купувате количка, която вие ще управлявате. Гледайте да е лека, лесно подвижна, добре е дръжката да не ви е много висока, за да можете лесно да овладявате количката, все пак знаете какви препядствия трябва да преодолявате по родните пътища и тротоари. 

Каква количка да предпочета?

Всеки има различни изисквания, но едно нещо е водещо при всички – удобство, както за бебето, така и за майката, и безопасност за бебето. По своето предназначение количките се делят на летни, зимни и комбинирани. Естествено комбинираните са най-предпочинани, защото както се казва, тук имаме две в едно – количка, която става и за лятото и за зимата.
 Особено сега, за зимния сезон, трябва много внимателно да изберете количката, защото тя трябва да притежава редица удобства за придвижване в зимния сезон.

КАКВО Й ТРЯБВА НА ЕДНА КОЛИЧКА?

Трябва да е лека
Да, количката трябва да е много лека, затова изпробвайте задължително дали можете да я вдигате и носите лесно. Бъдете сигурни, че доста честичко ще ви се налага да пренасяте бебчето заедно с количката по стълбите из вашия град – едва ли навсякъде ще има специални рампи за колички.

Лесно проходима
Ето това е изключително важно особено предвид зимния сезон. Има няколко варианта: количка с четири големи гуми, която най-вероятно ще премине през най-дълбокия сняг; количка с по-малки, въртящи се на всички посоки, гуми, които завиват много лесно.

С въртяща се дръжка или съответно кош
Доста удобен вариант е, ако се върти дръжката или пък самият кош на количката. Така, накъдето и да се придвижвате, можете да сложите бебчето на която посока си искате.

Със спирачка
Застопоряването на колелата на количката е задължително, освен ако не искате да гоните количката по някоя стръмна алейка, където сте се спрели, за да пийнете кафе с приятелки на някоя пейка. Особено пък през зимата, когато е доста хлъзгаво, това е важно. Едва ли ще ви е удобно все да запъвате количката с крак.

Добре уплътнена
Много е важно през зимния сезон, малкото бебе да е добре облечено и да не се излага на леденото течение навън. Именно заради това, количката трябва да е добре уплътнена, за да не влиза студен въздух до главата на бебето.

Да бъде безопасна за бебето
Преди да купите количка, поинтересувайте се дали отговаря на приетите европейски изисквания и стандарти за качество и безопасност. Количката трябва да бъде напълно безопасна за малкото бебе, да няма опасни зони, където то може да се прещипе или заклещи. Коланите, с които се връзва бебето, за да не падне от количката, също са много важни и необходими, но те ще ви трябват малко по-късно, когато то вече може да седи стабилно.

С преносим кош или портбебе
Някои комбинирани колички имат зимен кош, който може да се маха от самата количка и да се използва за пренасяне на бебето и който е доста подходящ за зимата, когато на студеното време няма да се налага да вадите бебето от количката, а направо да го пренесете до вкъщи с махащия се кош.
Портбебе е отново нещо като своеобразен кош, който обаче е по мек и се поставя в самия кош на количката, който в случая не се маха от нея. Портбебето е по-леко, меко е, защото се състои само от плат, и има две дръжки като на чанта. В случай тези варианти са въпрос на предпочитания и в зависимост от модела количка, който сте си избрали – ако сте избрали такава, на която зимният кош не се маха, то не е лошо да си набавите и портбебе за зимните месеци, за да предпазите бебчето от студа. 

Най-важното е количката да е удобна и функционална. Когато купувате количка, гледайте тя да има и кош за багаж и колкото по-голям е той, толкова по добре. Знаете, че малките бебета имат нужда от повече неща, когато излизате навън – шишета, кърпички, биберони-залъгалка, играчки, одеялца и т.н., а да не говорим, че мамите използват багажника на количката, за да слагат продуктите, които са напазарували от супермаркета.
Общо взето заключението е едно – колкото по многофункционална е една бебешка количка, толкова по-добре.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber