Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

КАК ДА ОБЛИЧАМЕ БЕБЧО?

Бебчетата нямат нужда от купища дрехи, защото измаляват много бързо. Те имат нужда от малко на брой, но качествени дрехи, които са му по мярка и са практични. Във всеки случай, по-добре е да са му малко по-големи, за да може да се движи свободно, а не да го стягат и да се чувства некомфортно.

Материите
Изберете дрехи от естествени материи, най-добре да са памучни, особено що се отнася до бельото на бебето – то трябва да е от 100% памук. Кожата на бебето е много чувствителна, още не е свикнала с различните материи и затова те трябва да бъдат изключително меки. За връхните дрехи също е подходящ памукът, както и дрехите от полар – стига обаче, той да не се допира до кожата на бебето. За студените зимни дни можете да облечете на бебето и вълнени дрехи, стига пак те да не се допират до кожата му – подходящи са само за връхни дрехи като жилетки, елечета или якета.

Лесни за обличане
Дрешките за малкото бебе трябва да му бъдат удобни, но също така да бъдат удобни и за нас, за да го обличаме и събличаме бързо и лесно. Подходящи са всякакъв тип бодита и цели гащеризончета, стига те да са с тик-так копчета в зоната на пелените, за да може те да се сменят лесно и бързо. Най-удобни са дрешките, които се закопчават с цип или тик-так копчета.

С какви дрехи да отиде на ясла?
За в яслата най-подходящи са свободните дрешки, които позволяват на малкото дете да се движи лесно. Освен това, дрешките трябва да са много удобни – да са лесни за събличане и обличане. Подходящи са дрешки от две части, при които обаче панталончето да има тик-так копчета в зоната при пелените, а блузката да има копчета на гърба, което улеснява обличането и събличането. Анцузите също са подходящи, особено ако горнището им се закопчава с цип или копчета – по-лесно е за обличане отколкото блузите, които се обличат през главата. Освен това е добре дрешките да са здрави и издръжливи, да могат лесно да се перат в пералнята.

Често допускани грешки
• Дори и много да ви харесват панделкие и украшенията, забравете ги, защото детето може да се оплете в тях и да се нарани, поради което те не са препоръчителни.
• Избягвайте дрехите от “космати” материи или мохерните жилетки, защото децата лапат всичко, особено ръкавите си, и може да се нагълтат с косми.
• Не се лъжете да купувате дрехи, които са абсолютно точни и дори прилепнали по тялото на малкото дете, защото то ще се чувства неудобно и няма да може да се движи свободно. Няма да изглежда смешно и неестествено, ако дрешките са малко по-голям размер, така само ще осигурите свобода за детето.
• Избирайте удобни и практични дрехи – тези, които са красиви на външен вид, не винаги са комфортни и удобни.

Най-подходящият начин за обличане на бебето и малкото дете
Освен подходящите дрешки, много важен е и подходът към обличането на мъничето. Това трябва да бъде един приятен момент, в който близостта ви става още по-голяма. Повечето малки деца изобщо не обичат да се обличат и събличат – никак не е забавано да гледат сериозната ви физиономия и да усещат забързаните ви движения. Да, бебето трябва да се облече бързо, за да не се простуди, но това може да стане и по забавен начин, а не с намръщена физиономия. Много е важно да изберете удобно и спокойно място за преоблчане на бебето, за да се чувства приятно. Обстановката около него трябва да е спокойна и да няма суматоха, която да го изнервя допълнително. Една ваша усмивка и едно погъделичкване по крачето ще направят обличането много приятно занимание за бебето. Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber