Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ПЕТТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИ ЗА МАЛКОТО БЕБЕ ИГРАЧКИ

Най-подходящите играчки за малкото бебе трябва да бъдат такива, които стимулират сетивата му. Затова многоцветните и музикалните играчки обикновено му се отразяват най-добре. Освен това най-добрата играчка трябва да е приятна на допир, удобна за хващане и много лека.

Ето петте най-подходящи за малкото бебе играчки:

1. Дрънкалки и гризалки
Дрънкалките са идеални за първите няколко месеца от живота на бебето. Те покриват изискванията за играчки, подходящи за тази възраст – малки са, с много цветове, издават звуци, тоест все характеристики, които ще помогнат за стимулирането на сетивата на бебето. Гризалките не са само играчки, но и действат успокояващо на бебето, когато му растат зъбки.

2. Играчки за креватчето
Новороденото бебе прекарва по-голямата част от денонощието в своето креватче. Затова меките играчки, които ще поставите там ще му действат много успокояващо и стимулиращо. Въртящите се играчки, които се прикрепят за креватчето, също са много атрактивни за бебето, особено ако са в най-различни цветове и свирят.

3. Сензорни и силно стимулиращи играчки
Те стимулират сетивата на бебето малко по-ефективно от останалите, но се препоръчват след като бебето навърши три месеца, защото тогава то възприема по-ясно сензорните стимули. Това са играчки в силни цветове, с копчета, които трябва да се натискат и издаващи различни звуци. Те показват на бебето, че действията му предизвикват различен ефект.

4. Бебешка гимнастика
Изберете най-шарената, с най-много стимулиращи висящи играчки на нея, а ако е и музикална, то няма да има по-голямо забавление за бебето от това. Тя не само е забавна за бебето, но и спомага за неговото физическо развитие.

5. Книжки за бебета
Това са различните меки книжки от плат или тези, които са предназначени за баня и могат да се мокрят. Колкото по-пъстри са, толкова по-привлекателни ще бъдат те за бебето.
! Много е важно винаги, когато купувате играчки за бебето, да следите за техния произход и качество, тоест дали покриват всички изисквания и стандарти за безопасност. Истински полезната играчка за бебето е онази, която е подходяща за възрастта му.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber