Online School
Регистрирани потребители: 23030
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА БРЕМЕННОСТТА

Решението да има дете, е много голяма крачка в живота на една двойка. И, ако бъдещият татко може да ви помогне с обичта и вниманието си към вас, то вие сте тази, от чието здраве зависи и здравето на бъдещото ви дете. Естествено че не можете да контролирате всичко, но можете да вземете някои превантивни мерки, които ще ви дадат увереността и спокойствието, че сте направили всичко най-добро, което е зависело от вас.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ ПРЕДИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ?
 Оставете вредните навици, като пушенето и алкохола.
 Опитайте се да постигнете идеалното тегло. Ако сте с наднормено тегло, консултирайте се със специалист, който ще ви препоръча най-подходящата за вашия организъм диета, която няма да застраши здравето ви. А същото се отнася и за прекалено слабичките жени, които пък трябва да наддадат някой и друг килограм.
 Консултирайте се с гинеколог, който чрез кръвен анализ, да се увери, че не страдате от анемия или друго нещо.
 Освен това пак чрез кръвния анализ ще се разбере дали нямате някакви инфекции, които могат да застрашат бебето: рубеола, хепатит, сифилис и др.
 Ако е необходимо, ваксинирайте се срещу рубеола или варицела.
 Посетете зъболекаря – така ще избегнете евентуални проблеми със зъбите по врме на бременността, въпреки, че по-голямата част от тях не са опасни.
 Влезте във форма – можете да започнете някакъв спорт, който да продължите и през бременноста си.
 Хранете се здравословно. Опитайте се да си изградите правилни и здравословни навици на хранене и една балансирана хранителна диета, съдържаща всички жизнено необходими за организма хранителни вещества.
 Започнете да пиете фолиева киселина три месеца преди да спрете противозачатъчните. Тя е изключително важна за здравето на майката и бебето, предпазва от някои типове анемия и намалява риска от малформации у бъдещото дете.
 Ако ще ви трябва преустройка на жилището, можете да го направите преди да забременеете. Така ще сте спокойни и няма да се напрягате допълнително през бременността.

Забременяването и витамините
Световната здравна организация препоръчва веднага щом разберете, че сте бременна да започнете да пиете витаминен комплекс, състоящ се от желязо, фолиева киселина и калций. Оказва се, обаче, че е най-добре да започнете с приема на витамини и минерали три месеца преди да забременеете, защото благодарение на тях, рискът от малформации при плода намалява значително. Освен това се препоръчва и приемът на витамини С и Е, специално заради антиоксидантния им ефект, но и защото предпазват от забавен растеж при плода. Веднага щом забременее жената трябва да пие мултивитаминни комплекси, за да си осигури адекватния прием на минерали, като цинк и магнезий.Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber