Online School
Регистрирани потребители: 22267
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ПОДГОТВЕТЕ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА БРЕМЕННОСТТА

Решението да има дете, е много голяма крачка в живота на една двойка. И, ако бъдещият татко може да ви помогне с обичта и вниманието си към вас, то вие сте тази, от чието здраве зависи и здравето на бъдещото ви дете. Естествено че не можете да контролирате всичко, но можете да вземете някои превантивни мерки, които ще ви дадат увереността и спокойствието, че сте направили всичко най-добро, което е зависело от вас.

КАКВО ТРЯБВА ДА НАПРАВИТЕ ПРЕДИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ?
 Оставете вредните навици, като пушенето и алкохола.
 Опитайте се да постигнете идеалното тегло. Ако сте с наднормено тегло, консултирайте се със специалист, който ще ви препоръча най-подходящата за вашия организъм диета, която няма да застраши здравето ви. А същото се отнася и за прекалено слабичките жени, които пък трябва да наддадат някой и друг килограм.
 Консултирайте се с гинеколог, който чрез кръвен анализ, да се увери, че не страдате от анемия или друго нещо.
 Освен това пак чрез кръвния анализ ще се разбере дали нямате някакви инфекции, които могат да застрашат бебето: рубеола, хепатит, сифилис и др.
 Ако е необходимо, ваксинирайте се срещу рубеола или варицела.
 Посетете зъболекаря – така ще избегнете евентуални проблеми със зъбите по врме на бременността, въпреки, че по-голямата част от тях не са опасни.
 Влезте във форма – можете да започнете някакъв спорт, който да продължите и през бременноста си.
 Хранете се здравословно. Опитайте се да си изградите правилни и здравословни навици на хранене и една балансирана хранителна диета, съдържаща всички жизнено необходими за организма хранителни вещества.
 Започнете да пиете фолиева киселина три месеца преди да спрете противозачатъчните. Тя е изключително важна за здравето на майката и бебето, предпазва от някои типове анемия и намалява риска от малформации у бъдещото дете.
 Ако ще ви трябва преустройка на жилището, можете да го направите преди да забременеете. Така ще сте спокойни и няма да се напрягате допълнително през бременността.

Забременяването и витамините
Световната здравна организация препоръчва веднага щом разберете, че сте бременна да започнете да пиете витаминен комплекс, състоящ се от желязо, фолиева киселина и калций. Оказва се, обаче, че е най-добре да започнете с приема на витамини и минерали три месеца преди да забременеете, защото благодарение на тях, рискът от малформации при плода намалява значително. Освен това се препоръчва и приемът на витамини С и Е, специално заради антиоксидантния им ефект, но и защото предпазват от забавен растеж при плода. Веднага щом забременее жената трябва да пие мултивитаминни комплекси, за да си осигури адекватния прием на минерали, като цинк и магнезий.Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber