Online School
Регистрирани потребители: 22809
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

В КАКВО ЩЕ СПИ БЕБЧО?

При избора си, освен от вкуса си, ще се водите и от средствата и пространството, с които разполагате. Останалото и най-важното е въпрос на сигурност и безопасност. Когато купувате креватче, се поинтересувайте задължително кой е производителят и дали са спазени всички стандарти и изисквания за безопасност.
Понякога прибързваме в избора си и купуваме нещо красиво, но нефункционално, затова може би, ако се водим по следните критерии, ще успеем да направим правилния избор:
o Вкусът ви и интериорът в дома ви също имат значение. Все пак естетически издържаното обзавеждане на дома ви не е без значение и за бебчето, когато то поотрасне и започне да се оглежда около себе си
o Възрастта и физическите характеристики на бебето
o Пространството, с което разполагате в дома ви. Ако нямате много свободно място, то бебешкото кошче-люлка с включени към него дъска за повиване и мини шкафче, ще са ви от полза.
o Ако пътувате често, то сгъваемите бебешки кошарки от плат за много подходящи – леки са и се събират в обикновена чанта.
o Ако нямате излишни средства и искате да спестите, може би най-подходящият вариант за вас е комбинирано креватче, което от бебешко се превръща в обикновено стандартно единично легло, като така си спестявате купуването на бебешко кошче и креват за голямо дете.

Какви са вариантите?

1. Бебешко мини-кошче – подходящо е за бебчета до 3-4 месеца, обикновено е от плат и може да се пренася лесно, съответно може да се остави навсякъде. Обикновено мини кошчето има и собствена стойка, която най-често е на колелца, за лесно придвижване.

2. Легълце тип “co-sleeper” – малко бебешко легло на колела, обикновено предназначено да стои непосредствено до вашето легло. Особено удобно е за кърмене, защото няма да ви се налага да ставате през нощта, а можете само да се пресегнете и да откопчаете едната страна на креватчето, която е направена от плат за улеснение и удобство. (можете да научите повече на интернет адрес: www.armsreach.com)

3. Бебешки хамак (можете да научите повече на интернет адрес: www.ambybaby.com) – своеобразно бебешко кошче от плат, което виси от пружина, закачена на желязна стойка. Когато бебчето се размърда, хамакът започва да се люлее, което му действа много успокояващо. Не заема много място и може да бъде разположено непосредствено до леглото на родителите. Спомага много за успокояването на бебето с колики – люлее го във вертикална и хоризонтална посока, което спомага за успокояване на стомахчето му. Ако сте се изморили да люлеете бебчо на ръце, този хамак ще ви замести перфектно, освен това може да се ползва и за по-големите бебчета като бънжи.

4. Мини бебешко кошче-люлка – обикновено са дървени, с малки размери, подходящи за бебета до около 4-5 месеца.

5. Бебешка кошарка – обикновено са от плат, сгъваеми са и са много подходящи, когато тръгнете на път, защото, когато са сгънати не заемат много място. Когато бебчето поотрасне са много подходящи за игра.

6. Обикновено дървено креватче – има решетка от едната страна, подходящо за бебета и деца от 0 до 4-5 години. Някои предлагат няколко нива на височина на матрачето, което е в улеснение на родителите. За по-голямо удобство и пестене на пространство, някои се предлагат с махаща се поставка за повиване. Креватчето е с решетка, която може да се махне, когато детето поотрасне и вече може да се качва и да си слиза самичко (повечето родители махат решетката след като детето навърши 2.5-3 години, но всичко зависи индивидуално от самото дете).

7. Комбинирано креватче – подходящо както за бебета, така и за големи деца. Има пристройка – шкафче и маса за повиване в единия си край, което го прави малко и подходящо за бебе. След като то порасне, леглото се преобразува на стандартно единично легло, като пристройката просто става едно подходящо за детската стая шкафче. 


 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber