Online School
Регистрирани потребители: 22319
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ПОГРИЖЕТЕ СЕ И ЗА ИГРАЧКИТЕ

Не че винаги можете да предотвратите всичко това, защото знаете колко пъргави и изобретателни са мъниците – за секунда да се обърнете и вече фасът от земята е опитан на вкус. И не че вкъщи трябва да поддържате всичко стерилно, но тъй като подът е любимото място за игра на бебчето, то се погрижете той да е добре изчистен и да няма остатъци от храна по него. Проверявайте и кошчетата с играчките му, защото е почти сигурно, че недоядената бисквитка от вчера, която не сте могли да намерите, е там.
Кофичките и лопатките, с които бебчо играе в пясъчника, са си само за там, а не за вкъщи. Измивайте ги винаги след игра.
И понеже основоното занимание на бебчо е да си играе, то трябва да отделим специално внимание на играчките. А превантивните мерки са много важни в случая. Например, представете си как сте поканили едно бебче, приятелче, с което да си играят. А гостенчето идва от вън с мръсни ръце. Какво ще направите, за да предотвратите замърсяването на играчките?
• Както за вашето мъниче, така и за гостенчетата, се отнася едно много важно правило: “Спрете мъниците първо в банята, преди да отидат към играчките!”. Няма по-добър начин за защита от разпространяването на микроби от миенето на ръцете. Така че преди вашето мъниче и неговото приятелче да се отправят към детската стая, им измийте хубаво ръцете със сапун.
• Изчистете повърхностите в детската стая. Не е въпросът да дезинфекцирате всичко, а да насочите вниманието си към местата, където се събира най-много прах и мръсотия.
• Плюшените играчки трябва да се перат редовно в пералнята – не е необходимо да ги пускате на високи градуси, защото ще се развалят, достатъчни са 30-40˚ и ще станат като нови.
• Повечето бебешки играчки са пластмасови, така че можете да ги миете лесно с вода и сапун.
• Играчките с батерии, не можете да миете под струята на чешмата, защото ще се развалят – тях трябва да забърсвате с навлажнено парцалче, без сапун, защото после няма как да го отмиете добре
• Дръжте играчките в чекмедже или кош, който се затваря добре, за да не събират прах и мръсотия.
• Когато сте навън, мокрите кърпички могат да свършат работа. Можете да забършете играчките, но не и тези, които бебето ще слага в устата си.
• Можете да си приспособите специален съд, в който да накисвате за по 15-20 минути играчките в сапунена вода. После трябва да ги измиете добре, да няма остатъци от сапун и ги дайте на бебето, след като изсъхнат добре – ако са мокри още, по тях ще се налепят боклуци.
• За правилното третиране на играчките трябва да имате предвид материала, от който са направени, а и да четете внимателно указанията на етикета.
• Важно е честото миене на играчките, а не препаратът, с който ги почиствате, затова не използвайте никакви силни почистващи препарати, а само обикновен лек сапун.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber