Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ПОГРИЖЕТЕ СЕ И ЗА ИГРАЧКИТЕ

Не че винаги можете да предотвратите всичко това, защото знаете колко пъргави и изобретателни са мъниците – за секунда да се обърнете и вече фасът от земята е опитан на вкус. И не че вкъщи трябва да поддържате всичко стерилно, но тъй като подът е любимото място за игра на бебчето, то се погрижете той да е добре изчистен и да няма остатъци от храна по него. Проверявайте и кошчетата с играчките му, защото е почти сигурно, че недоядената бисквитка от вчера, която не сте могли да намерите, е там.
Кофичките и лопатките, с които бебчо играе в пясъчника, са си само за там, а не за вкъщи. Измивайте ги винаги след игра.
И понеже основоното занимание на бебчо е да си играе, то трябва да отделим специално внимание на играчките. А превантивните мерки са много важни в случая. Например, представете си как сте поканили едно бебче, приятелче, с което да си играят. А гостенчето идва от вън с мръсни ръце. Какво ще направите, за да предотвратите замърсяването на играчките?
• Както за вашето мъниче, така и за гостенчетата, се отнася едно много важно правило: “Спрете мъниците първо в банята, преди да отидат към играчките!”. Няма по-добър начин за защита от разпространяването на микроби от миенето на ръцете. Така че преди вашето мъниче и неговото приятелче да се отправят към детската стая, им измийте хубаво ръцете със сапун.
• Изчистете повърхностите в детската стая. Не е въпросът да дезинфекцирате всичко, а да насочите вниманието си към местата, където се събира най-много прах и мръсотия.
• Плюшените играчки трябва да се перат редовно в пералнята – не е необходимо да ги пускате на високи градуси, защото ще се развалят, достатъчни са 30-40˚ и ще станат като нови.
• Повечето бебешки играчки са пластмасови, така че можете да ги миете лесно с вода и сапун.
• Играчките с батерии, не можете да миете под струята на чешмата, защото ще се развалят – тях трябва да забърсвате с навлажнено парцалче, без сапун, защото после няма как да го отмиете добре
• Дръжте играчките в чекмедже или кош, който се затваря добре, за да не събират прах и мръсотия.
• Когато сте навън, мокрите кърпички могат да свършат работа. Можете да забършете играчките, но не и тези, които бебето ще слага в устата си.
• Можете да си приспособите специален съд, в който да накисвате за по 15-20 минути играчките в сапунена вода. После трябва да ги измиете добре, да няма остатъци от сапун и ги дайте на бебето, след като изсъхнат добре – ако са мокри още, по тях ще се налепят боклуци.
• За правилното третиране на играчките трябва да имате предвид материала, от който са направени, а и да четете внимателно указанията на етикета.
• Важно е честото миене на играчките, а не препаратът, с който ги почиствате, затова не използвайте никакви силни почистващи препарати, а само обикновен лек сапун.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber