Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Как се държи мама в парка?

Неписаните правила за интегриране на мама в парка:

• Хвалете често децата на останалите мами: „Ах колко е пораснал!”, „Ех, че сладък бонбон!” – това е логичното, което можете да кажете, особено ако доста време не сте виждали детето и майка му. като се замислим, всяка мама обича да хвалят детето й, вие също бихте се почувствали чудесно, ако някоя мама похвали вашето.

• Носете нещо за хрускане – ако вашият мъник ще яде нещо, било то солети, бисквити или каквото и да е друго, вземете повече, за да почерпите и останалите малчугани. Представете си колко ще ви е неприятно, ако някое дете яде нещо и вашето го гледа с отворена уста.

• Прието е да не се смесват животът в парка с личния живот. Обикновено освен прекалено общителните мами, които си разказват всичко и прекалено много се привързват към новите мами, с които се запознават, не очаквайте някой да ви предложи да се видите извън парка, нито пък е добре вие да фамилиарничите и да нахалствате.

• Ако някоя мама отсъства за няколко дни, без да е известила за това, се губят някои привилегии, които после ще се наложи да възстановява с големи усилия. Все пак не може така да се отделиш от обществото на мамите, без да известиш за това – може да си помислят, че не са ви приятни, че сте надменна и високомерна.

•  Ако децата се скарат и се сбият, всяка майка започва да се кара и да дава наставление на своето дете, а не на детето на другата. Особено майката на инициатора на свадата трябва много настоятелно да му се кара или по-скоро да го накара да се извини, а пък майката на потърпевшия обикновено се опитва да омаловажи ситуацията, като казва, че не е станало кой знае какво.

Не участвайте в конфликтите на децата
- някои ситуации, които е нямало да стигнат далеч и да имат развите, са се превърнали в конфлик само заради намесата на родителите. Най-вероятно децата се бутат без да искат или не влагат нищо в това и ако се намесите и направите забележка на другото дете, неговата майка би могла да се обиди и да стане скандал.
- трябва да сме наясно, че колкото и да не ни се вярва, децата могат сами да разрешават конфликтите помежду си и то по доста интелигентен начин и колкото по-малко се намесвате, толкова по-добре
- има едно неписано правило, че в парка всеки родител се занимава сам със своето дете: ако то се държи зле с някое дете, е длъжен да му направи забележка, а не да чака да го направи родителят на засегнатото дете, а ако някое дете се държи зле с неговото, даваме възможност на неговата майка да му се скара.

Ако искате да запазите хармонията в парка, не правете сравнения
Ако искате тотално да развалите хармонията, която цари в „обществото на майките” в парка, само започнете да правите сравнения между вас и непознатите майки там или пък да сравнявате вашите деца с тяхните. Това не е начинът да се харесате на останалите майки, може в момента да покажат, че са на вашето мнение или да се поласкаят, ако сравнението е било в полза на техните деца, но всъщност ще приемат вашата постъпка като признак за лошо възпитание и ще си помислят, че щом можете така да говорите за другите, сигурно говорите така и за тях пред други майки. С тез изказвание губите шанса си за нови запознанства и връзки, които биха ви обогатили още. Все пак вашето обкръжение в парка не е едно затворено общество, а трябва всеки да е добре дошъл. Така ще превърнете парка в прекрасно място за едно прекрасно прекарване на вас и вашите деца.


 

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber