Online School
Регистрирани потребители: 22351
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Как се държи мама в парка?

Неписаните правила за интегриране на мама в парка:

• Хвалете често децата на останалите мами: „Ах колко е пораснал!”, „Ех, че сладък бонбон!” – това е логичното, което можете да кажете, особено ако доста време не сте виждали детето и майка му. като се замислим, всяка мама обича да хвалят детето й, вие също бихте се почувствали чудесно, ако някоя мама похвали вашето.

• Носете нещо за хрускане – ако вашият мъник ще яде нещо, било то солети, бисквити или каквото и да е друго, вземете повече, за да почерпите и останалите малчугани. Представете си колко ще ви е неприятно, ако някое дете яде нещо и вашето го гледа с отворена уста.

• Прието е да не се смесват животът в парка с личния живот. Обикновено освен прекалено общителните мами, които си разказват всичко и прекалено много се привързват към новите мами, с които се запознават, не очаквайте някой да ви предложи да се видите извън парка, нито пък е добре вие да фамилиарничите и да нахалствате.

• Ако някоя мама отсъства за няколко дни, без да е известила за това, се губят някои привилегии, които после ще се наложи да възстановява с големи усилия. Все пак не може така да се отделиш от обществото на мамите, без да известиш за това – може да си помислят, че не са ви приятни, че сте надменна и високомерна.

•  Ако децата се скарат и се сбият, всяка майка започва да се кара и да дава наставление на своето дете, а не на детето на другата. Особено майката на инициатора на свадата трябва много настоятелно да му се кара или по-скоро да го накара да се извини, а пък майката на потърпевшия обикновено се опитва да омаловажи ситуацията, като казва, че не е станало кой знае какво.

Не участвайте в конфликтите на децата
- някои ситуации, които е нямало да стигнат далеч и да имат развите, са се превърнали в конфлик само заради намесата на родителите. Най-вероятно децата се бутат без да искат или не влагат нищо в това и ако се намесите и направите забележка на другото дете, неговата майка би могла да се обиди и да стане скандал.
- трябва да сме наясно, че колкото и да не ни се вярва, децата могат сами да разрешават конфликтите помежду си и то по доста интелигентен начин и колкото по-малко се намесвате, толкова по-добре
- има едно неписано правило, че в парка всеки родител се занимава сам със своето дете: ако то се държи зле с някое дете, е длъжен да му направи забележка, а не да чака да го направи родителят на засегнатото дете, а ако някое дете се държи зле с неговото, даваме възможност на неговата майка да му се скара.

Ако искате да запазите хармонията в парка, не правете сравнения
Ако искате тотално да развалите хармонията, която цари в „обществото на майките” в парка, само започнете да правите сравнения между вас и непознатите майки там или пък да сравнявате вашите деца с тяхните. Това не е начинът да се харесате на останалите майки, може в момента да покажат, че са на вашето мнение или да се поласкаят, ако сравнението е било в полза на техните деца, но всъщност ще приемат вашата постъпка като признак за лошо възпитание и ще си помислят, че щом можете така да говорите за другите, сигурно говорите така и за тях пред други майки. С тез изказвание губите шанса си за нови запознанства и връзки, които биха ви обогатили още. Все пак вашето обкръжение в парка не е едно затворено общество, а трябва всеки да е добре дошъл. Така ще превърнете парка в прекрасно място за едно прекрасно прекарване на вас и вашите деца.


 

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber