Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

С ГОЛЯМОТО КОРЕМЧЕ, НАПРЕД КЪМ КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ!

И веднага изникват купища въпроси, които започват да ви измъчват: “Мога ли да се отпусна и да се забавлявам като останалите хора?, А дали ще имам сили да отида на някое нощно парти? Мога ли да пътувам?, Изобщо има ли празнични и модерни дрехи, които биха ми стояли добре?, С тази сънливост, ще заспя и насред улицата, камо ли на някое парти или семейно събиране, ужас, май изобщо не съм за гости и празнуване!”.
Стига! Не се измъчвайте с подобни притеснения! Даже, напротив, щом сте бременна, значи дори имате още една причина да се чувствате щастлива и да празнувате така, както на вас ви харесва. Вярно е, че трябва да бъдете малко по-предпазливи и да не се подлагате на силен стрес, но това не значи, че трябва да си останете сама вкъщи на празниците. Колкото повече близки хора има покрай вас, толкова по-приятно ще се чувствате. Стига да се организирате добре, тази Коледа може дори да е по-весела и приказна от миналата. Ако сте здрава и лекарят не ви е препоръчал нещо друго, то можете да се насладите на празниците така, както на вас ви харесва, стига да спазите няколко препоръки:

Не прекалявайте с яденето, за да не се чувствате зле и да не надебелеете повече от допустимото.

Ако лекарят ви не е препоръчал нещо друго, хапнете си от всичко, което ви се прииска, стига да е в умерени количества.

Не пийте никакъв алкохол!

Ако се чувствате добре излезте и отидете на партито или семейната сбирка, без да се притеснявате. Като не забравяйте да спазвате часовете си за сън, той ви е жизнено необходим, ако искате да се чувствате добре и да имате сили да отидете на всички сбирки, които близките ви са организирали.

Обиколките из магазините също не са забранени, стига да са с мярка. Почивайте си винаги, когато имате нужда, не е срамно да поседнете на някоя пейка в търговския център и да отдъхнете малко. Можете да изберете места или пък определени часове, когато няма да има големи тълпи из магазините и моловете.

Ако коремчето ви вече е пораснало много, не се измъчвайте и не се стягайте с някой строг костюм, с който само ще се чувствате некомфотно. Има специални празнични дрехи за бременни, които също са съобразени с последните модни тенденции и ще ви накарат да се чувствате специални. Отидете на фризьор, направете си празничен маникюр – можете да се поглезите с каквото се сетите, позволено ви е.

Мислете позитивно и се наслаждавайте на приятните моменти. Какво чувствате само като си помислите, че на следващата Коледа вече ще държите своята малка рожба в ръцете си и няма да сте пак с голямото коремче?

Ако сте решили да пътувате някъде за празниците, гледайте пътуването да не е прекалено дълго. Особено ако ви остава малко време докато родите, гледайте да сте колкото се може по-близо до дома си.

Подчинявайте се на тялото си при най-малкия признак, който то ви даде – умора, някое обичайно за бременността неразположение, нужда да хапнете нещо определено и т.н. Когато сте добре отпочинали и свежи, няма от какво да се притеснявате и можете да се потопите спокойно в коледната еуфория покрай вас.




Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber