Online School
Регистрирани потребители: 22349
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ЩАСТЛИВАТА КОЛЕДА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО

 А сега, когато вече сме родители, се чувстваме истински щастливи, когато виждаме как нашият малчуган се забавлява.
Бъдете сигурни, че малките сладури не очакват с такова нетърпение празника, само защото ще получат подаръци. За тях е важно да се потопят в очарователната атмосфера. Мъниците имат толкова богато въображение, те виждат приказното навсякъде и бъдете напълно сигурни, че вярват в чудеса.

Малкият помощник

От опит сигурно знаете колко горди се чувстват децата, когато ги натоварим с някаква “важна” задача за големи, която те трябва да свършат. Защото Коледа не се свързва само с размяната на подаръци. Истиниският коледен дух се усеща в самите пригитовления за празника, които внасят радост във всеки дом. Ето няколко важни задачи за вашия мъник:

Да украси елхата
Едно е сигурно – няма по-щастлив момент за едно дете от украсяването на коледното дръвче. Всички тези красиви играчки, звездата, която грее от върха – това са все приказни зрънца, които правят детето щастливо. Така че, ако мъникът вече е достатъчно пораснал, от тази Коледа нататък можете да започнете нова семейна традициа – детето самичко да украсява елхата. Можете дори да му дадете материали и да го помолите то само да направи някои от играчките за елхата. А вие, естествено, накрая ще кажете, че “това е най-красивата елха, която сте виждали!”.

Да напише писмо на Дядо Коледа
И това ако не е приказно, то кое тогава? Посъветвайте мъника и му покажете как да стане това. Ако е необходимо напишете заедно писмото. А тук е и моментът, в който да дадете няколко ценни урока на детето си – да не иска само скъпи материални неща, а да си пожелае и нещо друго – да е щастливо цялото му семейство, здраве, късмет и т.н.

Можете заедно да пообиколите магазините
За купуването на подаръците за близки и приятели, можете да отидете и заедно с детето си. Така то ще разбере какво всъщност символизират подаръците, какво послание изпращаме с тях. Нашето дете трябва да разбере, че не е важен самият подарък, а вниманието и обичта, които изразяваме чрез него към човека, за когото е предназначен.

Приготовленията на трапезата
Дребни задачки за мъника, като например, да подреди сладките в специална празнична чиния, е нещо, което отново ще го накара да се чувства полезен и важен.

На нас, като родители, се пада важната задача не само да поддържаме коледния дух вкъщи, но и да въведем детето в традициите на празника. Разкажете му за традиционните ястия и обичаи, за същността на Бъдни вечер и за Рождество Христово. Детето трябва да разбира защо празнуваме тези важни християнски празници.
Запазете коледния дух и настроение през цялата година, защото човек наистина има нужда от ‘чудеса’ в живота си. И нека тази Коледа всички се опитаме да бъдем по-добри! 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber