Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

ЩАСТЛИВАТА КОЛЕДА НА МОЕТО СЕМЕЙСТВО

 А сега, когато вече сме родители, се чувстваме истински щастливи, когато виждаме как нашият малчуган се забавлява.
Бъдете сигурни, че малките сладури не очакват с такова нетърпение празника, само защото ще получат подаръци. За тях е важно да се потопят в очарователната атмосфера. Мъниците имат толкова богато въображение, те виждат приказното навсякъде и бъдете напълно сигурни, че вярват в чудеса.

Малкият помощник

От опит сигурно знаете колко горди се чувстват децата, когато ги натоварим с някаква “важна” задача за големи, която те трябва да свършат. Защото Коледа не се свързва само с размяната на подаръци. Истиниският коледен дух се усеща в самите пригитовления за празника, които внасят радост във всеки дом. Ето няколко важни задачи за вашия мъник:

Да украси елхата
Едно е сигурно – няма по-щастлив момент за едно дете от украсяването на коледното дръвче. Всички тези красиви играчки, звездата, която грее от върха – това са все приказни зрънца, които правят детето щастливо. Така че, ако мъникът вече е достатъчно пораснал, от тази Коледа нататък можете да започнете нова семейна традициа – детето самичко да украсява елхата. Можете дори да му дадете материали и да го помолите то само да направи някои от играчките за елхата. А вие, естествено, накрая ще кажете, че “това е най-красивата елха, която сте виждали!”.

Да напише писмо на Дядо Коледа
И това ако не е приказно, то кое тогава? Посъветвайте мъника и му покажете как да стане това. Ако е необходимо напишете заедно писмото. А тук е и моментът, в който да дадете няколко ценни урока на детето си – да не иска само скъпи материални неща, а да си пожелае и нещо друго – да е щастливо цялото му семейство, здраве, късмет и т.н.

Можете заедно да пообиколите магазините
За купуването на подаръците за близки и приятели, можете да отидете и заедно с детето си. Така то ще разбере какво всъщност символизират подаръците, какво послание изпращаме с тях. Нашето дете трябва да разбере, че не е важен самият подарък, а вниманието и обичта, които изразяваме чрез него към човека, за когото е предназначен.

Приготовленията на трапезата
Дребни задачки за мъника, като например, да подреди сладките в специална празнична чиния, е нещо, което отново ще го накара да се чувства полезен и важен.

На нас, като родители, се пада важната задача не само да поддържаме коледния дух вкъщи, но и да въведем детето в традициите на празника. Разкажете му за традиционните ястия и обичаи, за същността на Бъдни вечер и за Рождество Христово. Детето трябва да разбира защо празнуваме тези важни християнски празници.
Запазете коледния дух и настроение през цялата година, защото човек наистина има нужда от ‘чудеса’ в живота си. И нека тази Коледа всички се опитаме да бъдем по-добри! 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber