Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Възможни причини за плача на бебето по време на кърмене

Хранителни алергии
Някои бебчета започват да плачат по средата на сукането, защото са алергични към нещо, което е яла майката. В началото мъничето е доволно, започва с желание да суче, но след малко, когато млякото попадне в стомахчето му, започва да го боли и то пуска гърдата плачейки. След малко, когато му мине, то отново иска гърдата на мама и така отново започва да го боли стомахчето и отново отказва гърдата с плач. За каква алергия може да става въпрос:
- Ако бебето е толкова алергично към кравето мляко, че му се отразява зле дори това, което поема майката, ще му се отрази още по-зле ако бебето приема краве мляко директно, а не чрез кърмата. Когато причината е алергия към кравето мляко, бебето протестира повече, когато му се дава биберон, а не, когато се кърми.
- Ако бебето не е алергично към кравето мляко, а към друго нещо, не би трябвало да има проблем при храненето му с биберон.
- Ако бебето плаче по време на кърмене или на хранене с биберон само понякога, вероятно причината не е хранителна алергия.

Пълно стомахче
Бебчето може да се разплаче и защото не иска повече да суче. Това се случва доста често след навършване на два месеца. Ако всеки път бебето суче много енергично, то се нахранва за по-кратко време и, ако се опитаме да продължим да го кърмим, то ще се ядоса и ще се разплаче. Особено, когато поотраснат малко, бебетата започват да сучат по-ефективно и е много вероятно заради това просто да се нахранват за по-кратко време. 
Има вероятност бебето да чувства стомахчето си пълно, а това да не е така, тоест в този случай трябва да спрете кърменето, за да може бебето да се оригне и след това да продължите.

Млякото тече прекалено бавно или прекалено бързо
И двете могат да бъдат причина бебето да се ядосва и да плаче. Еднакво дразнещо за него е както бавно течащата кърма, така и силно течащата, която го кара да се дави. Консултирайте се със специалист, който ще ви посъветва как да подпомогнете ефективното кърмене. 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber