Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Първата разходка на новороденото

Разходката на мъничето е една много важна част от ежедневния му режим и стига времето да го позволява, тя трябва да се прави всеки ден – сутрин и следобед.
През топлите сезони новороденото бебе вече може да се извежда след края на първата си седмица. През студения период на годината можем да извеждаме бебето в началото на третата седмица.
Естествено, всеки сезон си има своите предимства и недостатъци и като цяло разходката на бебчо зависи конкретно от времето в дадения момент. Тоест, ако температурите навън са прекалено високи и особено през лятото, в часовете между 11 часа сутринта и 4 часа следобед не е препоръчително да се извежда бебето.
През зимата пък бебето се извежда, когато температурата навън е задължително над нулата, не вали сняг и няма мъгла.
Не е хубаво бебето да се извежда и когато навън вали дъжд и духа силен вятър.
Дрехите на мъничето също трябва да съобразим с условията в момента, целите „космонавти” за най-подходящи за мъничетата през зимата. А пък през лятото, целите памучни гащеризончета също са много удобни за бебчето, защото закриват все още много нежната му кожа.
За новороденото е задължително да бъде извеждано с шапка, която добре да покрива главичката, без значение от сезона - само трябва да съобразите материята на шапчицата с времето навън.
Не е без значение и в какво ще изведете мъничето за първи път. Хубаво и удобно е да използвате кенгуру, преносимо бебешко кошче, слинг и т.н., но поне през първия месец извеждайте мъничето в количка. Погрижете се тя да е добре изолирана, така че да не допуска силното слънце или пък студеният въздух да стигат директно до бебчето.

Какво да имаме предвид? 
- Когато и да извеждате бебето, покривайте задължително главичката му с шапка, подходяща за сезона
- Чантите, които си вървят към количките, не са за украса, а са предназначени за нещата, които винаги трябва да носите със себе си, когато излизате на разходка. И за да не забравяте, нека най-важните неща да си стоят винаги в чантата. Едно от тях е връхна дреха за бебето, за моментите, когато захладнее неочаквано.
- Опитайте се да разхождате бебето в зони, където няма много трафик, пушек и въздухът не е толкова замърсен – паркове и градини, специално предназначени за разходка.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber