Online School
Регистрирани потребители: 23029
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Изтощена от безкрайните визити

Идва близък роднина и го приемаме, защото идва от толкова далеч само за да види нашето бебче, колега, който само сега има свободни няколко часа, за да ви посети и трите братовчедки, които ще се разсърдят, ако не видят мъничето – все пак всички от родата са го видели, не можете да оставите само тях трите без привилегията да се запознаят с бебето. И така накрая, почти при всички става едно и също - отстъпваме, защото сме добре възпитани, а после се чувстваме "като изцеден лимон" и нямаме сили да откликнем на всички нужди на мъничето, а то в този момент е най-важното, нали? В следващите редове ще разберете как да се справите с тази ситуация.

Преди раждането
Обикновено повечето жени непосредствено преди финалната права изпадат в една паника и започват да подготвят хиляда неща накуп, само и само всичко да бъде готово преди да се появи бебчето. Можете обаче и да се възползвате от този внезапен приток на енергия, за да помислите например, какво ще правите с потопа от подаръци, който се задава след раждането на бебето. Ако приятел или роднина ви попита от какво имате нужда, по-добре наистина му отговорете вместо да се правите на скромни, защото така или иначе той ще ви подари нещо и шансът то да се повтаря с подаръка от друг роднина или да е нещо, което изобщо не ви трябва, е огромен.
Многото енергия можете да използвате и за да подготвите списък с всичко необходимо за болницата, когато моментът на раждането настъпи или пък списък с покупките, които ви очакват след това – повярвайте, след като родите, няма да имате време, което да губите в съставяне на списъци, а ще трябва да действате бързо и да вземате решение за проблемите веднага.

В болницата
Бебето вече се роди и мама и татко го гледат с умиление. Изведнъж се зараждат хиляди въпроси и съмнения: дали не му е студено или пък прекалено топло, нормално ли е да спи толкова много или пък толкова малко? Да, дните прекарани в болницата след раждането също са предназначени за вас и вашето бебе, те са предназначени за опознаване на бебето, а не за сладки приказки с роднини и приятели. Затова, освен, че визитите в болницата трябва да бъдат ограничени до минимум, трябва и да ги планирате предварително, за да не изпадате в неудобни ситуации.
- Ако сте родили нормално, вашият престой в болницата ще е 3-4 дни, през тези дни най-добрият вариант е да дойдат само най-близките ви хора, тоест родители, братя и сестри.
- Ако сте родили с цезарово сечение, престоят ви в болницата ще бъде по-дълъг, но и по-труден – все пак ще се възстановявате след операция. След цезарово сечение е по-трудно да започне кърменето на бебето, освен това ще са налице и логичните неразположения, които се появяват след хирургическа намеса. Затова визитите отново е добре да са само от най-близките роднини. И за да не се обиди никой, още преди раждането или пък по телефона, когато ви се обадят да ви честитят за бебчето, поканете всички на изписването на мъничето – така всички ще разберат, че преди това не е удобно да ви безпокоят, а пък и така повечето ще успеят да видят мъничето тогава и след това също ще ви оставят да си отдъхнете малко.

Мобилният телефон
Да, той е нещо много полезно и ви служи, за да се свързвате с хората винаги, когато искате. Но, повярвайте, след като родите, от него ще започне да излиза дим заради десетките хора, които ще ви звънят. Няма нищо лошо в това да си изключите телефона поне през първите няколко дни и да препратите обажданията към телефона на таткото. Нека той се заеме с дългите описания на детайлите по цялостната процедура на раждането и с въпросите за физическите характеристики на бебчето. А пък, когато и на таткото не му се говори, можете да запишете своите благодарности за вниманието към вас на гласовата си поща и така да си отдъхнете малко.

Връщането вкъщи
Вкъщи контролът на визитите малко се усложнява. Всички ще знаят, че в продължение на дни ще си бъдете постоянно у дома.  Но пък затова ние хората, за разлика от животните, сме облагодетелствани, защото можем да комуникираме помежду си. И така, ако искате да планирате както трябва посещенията и ако искате да прекарате пълноценно първите си дни с бебето, ще се наложи да го изкажете ясно. Много често ние възприемаме действията на хората покрай нас като проява на несъобразителност и дори нахалство, но всъщност това се получава, защото ние самите не изказваме ясно какво точно желаем. А и хората просто проявяват внимание към вас, тоест това, което е логично да направят в този момент, иначе вероятно и те имат неотложни и важни неща за вършене. Тоест ще ви разберат и няма да се разсърдят, ако отмените някое посещение заради това, че се чувствате много изморена или пък бебчето е раздразнително, стига да кажете ясно как стоят нещата, а не тайно да си негодувате.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber