Online School
Регистрирани потребители: 22313
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Ваканция – ура!

Ваканциите подлагат на изпитание въображението на родителите, които трябва да съумеят да запълнят времето на детето си по-ефективно. Едно е сигурно – шоколадът, телевизията и компютърът няма и в никакъв случай не бива да са основното занимание на едно дете. И , въпреки че тези десетина дни ще се изтъркалят като един миг, те трябва да бъдат пълноценни и полезни за детето.

Не оставяй днешната работа за утре!
Бъдете по-настоятелни и убедете малкия си палавник, който вече иска да превключи на ваканционна вълна, че ще му е много по-спокойно, ако си напише всички домашни в началото на ваканцията. Така все още няма да е загубил инерция от училище, а и материалът все още ще му е пресен в главата.

Какво да правите, ако сте си у дома?
Оставете основното пролетно почистване на дома си за друг път, защото в този момент децата ви се нуждаят от вас. Не си мислете, а и убедете и детето си, че това че сте си останали у дома изобщо не значи, че ще ви е скучно. Сигурно в града ви има места, на които още не сте завели мъника. Поинтересувайте се и за културната програма на театрите и културните центрове, за да видите дали има подходящи за детето ви представления, концерти или изложби. Може би в забързаното ежедневие нямате време за това, затова използвайте ваканцията, за да стимулирате естетическото възпитание на детето си и да го запознаете с изкуството.
Излет в парка, сред природата, също е добра идея. Едно че чистият въздух ще се отрази добре на малчугана, друго че можете да използвате момента, да го “запознаете” с някои животинки, растения и др. Това е и удачният момент да му дадете няколко урока по опазване на околната среда. Пикникът на някоя зелена полянка ще е много приятен завършек на излета.
И, следвайки максимата, че пролетта е един много подходящ момент да започнем нещо ново, то можете да се посъветвате с малкия палавник и да го запишете на спорт. Той е много важен за физическото развитие на детето. Хубаво е да е някакъв спорт, който може да се практикува на открито – все пак пролетта е и началото на хубавото време и колкото повече детето прекарва навън, толкова по-добре. А и този вариант е подходящ и ако не успеете да си вземете отпуск докато детето е ваканция.
Има естествено и други варианти – различни езикови школи, където можете да запишете детето си да учи чужд език, като все пак там ще се съобразят, че то е ваканция и програмата няма да му е толкова натоварена.
За ползата от изкуството дори няма нужда от повече подробности, а с това се занимават и различните арт школи – по театрално изкуство, изобразително изкуство, танци и т.н. Не се знае, може точно сега да откриете скрития талант на вашия мъник.
Само не прекалявайте с уроците, все пак ваканцията е за почивка и полезни забавления за детето, а не натоварващо балансиране от един курс на друг, от което детето да остане изтощено и без капка сила.

Екскурзия
Тук вариантите за това къде да отидете са много. Ако вие и детето ви  харесвате планината, то няколко дни в някоя планинска хижа ще ви се сторят като приказка.
А ако сте любители и на по-вълнуващите преживявания, то можете да вземете палатката и спалните чували и да се отправите към някой къмпинг.
Вариантът “ваканция на село” си е класика, а децата обичат да тичат  и да играят на воля, а вие родителите ще сте спокойни да ги оставите да лудуват цял ден сред природата. Ако баба и дядо живеят на село, то и това е вариант за работещите родители, които няма да могат да си вземат отпуск докато детето им е във ваканция. Само, когато тръгнете натам да не забравите колелото, кънките, скейтборда и топката, защото иначе лошо ви се пише.

Каквото и да предложите на детето си за ваканцията, не забравяйте да се съобразите с неговите интереси. Измислете нещо забавно и интересно, имайте предвид, че всичко, което е ново за него и не прави често, ще му се стори интересно предизвикателство. 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber