Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Ваканция – ура!

Ваканциите подлагат на изпитание въображението на родителите, които трябва да съумеят да запълнят времето на детето си по-ефективно. Едно е сигурно – шоколадът, телевизията и компютърът няма и в никакъв случай не бива да са основното занимание на едно дете. И , въпреки че тези десетина дни ще се изтъркалят като един миг, те трябва да бъдат пълноценни и полезни за детето.

Не оставяй днешната работа за утре!
Бъдете по-настоятелни и убедете малкия си палавник, който вече иска да превключи на ваканционна вълна, че ще му е много по-спокойно, ако си напише всички домашни в началото на ваканцията. Така все още няма да е загубил инерция от училище, а и материалът все още ще му е пресен в главата.

Какво да правите, ако сте си у дома?
Оставете основното пролетно почистване на дома си за друг път, защото в този момент децата ви се нуждаят от вас. Не си мислете, а и убедете и детето си, че това че сте си останали у дома изобщо не значи, че ще ви е скучно. Сигурно в града ви има места, на които още не сте завели мъника. Поинтересувайте се и за културната програма на театрите и културните центрове, за да видите дали има подходящи за детето ви представления, концерти или изложби. Може би в забързаното ежедневие нямате време за това, затова използвайте ваканцията, за да стимулирате естетическото възпитание на детето си и да го запознаете с изкуството.
Излет в парка, сред природата, също е добра идея. Едно че чистият въздух ще се отрази добре на малчугана, друго че можете да използвате момента, да го “запознаете” с някои животинки, растения и др. Това е и удачният момент да му дадете няколко урока по опазване на околната среда. Пикникът на някоя зелена полянка ще е много приятен завършек на излета.
И, следвайки максимата, че пролетта е един много подходящ момент да започнем нещо ново, то можете да се посъветвате с малкия палавник и да го запишете на спорт. Той е много важен за физическото развитие на детето. Хубаво е да е някакъв спорт, който може да се практикува на открито – все пак пролетта е и началото на хубавото време и колкото повече детето прекарва навън, толкова по-добре. А и този вариант е подходящ и ако не успеете да си вземете отпуск докато детето е ваканция.
Има естествено и други варианти – различни езикови школи, където можете да запишете детето си да учи чужд език, като все пак там ще се съобразят, че то е ваканция и програмата няма да му е толкова натоварена.
За ползата от изкуството дори няма нужда от повече подробности, а с това се занимават и различните арт школи – по театрално изкуство, изобразително изкуство, танци и т.н. Не се знае, може точно сега да откриете скрития талант на вашия мъник.
Само не прекалявайте с уроците, все пак ваканцията е за почивка и полезни забавления за детето, а не натоварващо балансиране от един курс на друг, от което детето да остане изтощено и без капка сила.

Екскурзия
Тук вариантите за това къде да отидете са много. Ако вие и детето ви  харесвате планината, то няколко дни в някоя планинска хижа ще ви се сторят като приказка.
А ако сте любители и на по-вълнуващите преживявания, то можете да вземете палатката и спалните чували и да се отправите към някой къмпинг.
Вариантът “ваканция на село” си е класика, а децата обичат да тичат  и да играят на воля, а вие родителите ще сте спокойни да ги оставите да лудуват цял ден сред природата. Ако баба и дядо живеят на село, то и това е вариант за работещите родители, които няма да могат да си вземат отпуск докато детето им е във ваканция. Само, когато тръгнете натам да не забравите колелото, кънките, скейтборда и топката, защото иначе лошо ви се пише.

Каквото и да предложите на детето си за ваканцията, не забравяйте да се съобразите с неговите интереси. Измислете нещо забавно и интересно, имайте предвид, че всичко, което е ново за него и не прави често, ще му се стори интересно предизвикателство. 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber