Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Как да накараме детето да си събира играчките?

Определете едно много специално място, където детето да си прибира играчките – да може да го достига лесно, да си е само негово лично, без ваши вещи.

Трябва да сте по-настоятелни, а и да започнете с обучението още докато детето е малко. Не изисквайте резултат от първия път и никога не губете търпение, защото всичко, което сте постигнали ще се разруши.

Направете събирането на играчките семейно занимание. Това е и подходящият момент да проверите кои играчки имат нужда от поправка, има ли счупени и съответно опасни за детето играчки и т.н. Не бързайте да изхвърляте счупената играчка, може би й е необходима съвсем проста поправка.

Съобразете очакванията си с възможностите на мъника. Детето ви, може би няма да може да направи нещата, точно както вие искате, но го оставете да опитва, защото само така ще се научи.

Детето може да не разбере точно какво искате от него и освен това вероятно няма да знае от къде да започне. Опитайте се да разделите събирането на играчките на няколко малки стъпки, например, кажете му първо да прибере кубчетата в кутията им и да я затвори или пък да събере всички кукли и да ги прибере на място. 

Компенсирайте доброто поведение на детето. Когато си събере самичко играчките, задължително измислете нещо за награда, но не да му купите нещо, а например, измислете нещо, което знаете, че му е любимо и го правете заедно.

Гледайте малко по-практично на нещата. Например, ако детето ви тръгне да играе с конструктор или друго, чиито части лесно се разпиляват, постелете одеало, върху което то да играе, а след като приключи, само съберете постелката и изсипете частите в кутията им.

Превърнете събирането на играчките в игра, а не в досадно задължение. Например, назовете една играчка, а детето трябва да я открие сред останалите и да я прибере в кутията. 

Още една игра – вземете един будилник и го навийте да звънне след определено време, а после кажете на детето: “Да видим сега колко играчки можеш да събереш преди да е звъннал будилникът?”.

Игра за цялото семейство – нека всеки член на семейството ви да събере по пет играчки и да ги прибере на място, все пак не забравяйте, че детето трябва да има добър пример, от който да гледа, а мъниците много обичат да имитират действията на възрастните.

Интересно: вземете снимка, можете да я изрежете от някое списание, на дадена иограчка, която има и вашето дете, и я залепете на коша или кутията, където трябва да седи тя. Това ще е много улесняващо за детето, а и ще внесе цветни нотки в декорацията на детсктата стая.

След като постигнете успех при събирането на играчките, можете да се заемете и с обучението по прибиране на дрехите, обувките и други предмети на мястото им.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber