Online School
Регистрирани потребители: 22322
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Яденето пред телевизора

Освен това, яденето пред телевизора снижава до минимум разговорите между членовете на семейството и не позволява да се обърне внимание на самата храна. Все пак храненето е много повече от засищане на глада. То е да се наслаждаваш на храната с всичките си сетива, да усетиш аромата й, да „се разтопиш” от приятния й вкус.
За детето е много важно да се храни заедно с цялото си семейство. Някои изследвания показват, че малчуганите, които се хранят заедно с родителите си, се хранят много по-добре от останалите, които ядат сами. Мъниците трябва да се хранят със своите родители и понеже не винаги е възможно това да става на всичките хранения през деня, то е задължително да стане поне на едно от тях – това е най-често вечерята. Доказано е, че децата, които се хранят заедно с цялото семейство приемат повече полезна храна, установяват по-здравословни отношения с останалите и се чувстват по-добре интегрирани в семейството си.

Обаче, цялата полза от храненето заедно изчезва, когато семейството гледа телевизия докато се храни! Защо?

► Когато членовете на семейството за заети да гледат нещо интересно по телевизията, не обръщат внимание на онова, което ядат. Не оценяват и не се наслаждават на качествата на хранителните продукти и освен това, загубват контрол над количеството, което приемат. В този смисъл, лошият навик да гледаме телевизия докато се храним може да стане причина за поява на затлъстяване.

► Семействата, които се хранят пред телевизора приемат по-малко плодове и зеленчуци – основните източници на витамини, минерали и фибри, които имат защитно действие срещу много болести.

► Отслабва връзката между членовете на семейството, които си говорят много малко помежду си, а ако си говороят, то ще е нещо, свързано с онова, което гледат по телевизията в момента.

Изводът от всичко това е, че семейството трябва да гаси телевизора докато се храни, защото е важно детето да изгради добро отношение към храната още от малко, затова пускането на телевизора в никакъв случай не трябва да става едно необходимо условие, за да „залъжем” детето да яде.


 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber