Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Яденето пред телевизора

Освен това, яденето пред телевизора снижава до минимум разговорите между членовете на семейството и не позволява да се обърне внимание на самата храна. Все пак храненето е много повече от засищане на глада. То е да се наслаждаваш на храната с всичките си сетива, да усетиш аромата й, да „се разтопиш” от приятния й вкус.
За детето е много важно да се храни заедно с цялото си семейство. Някои изследвания показват, че малчуганите, които се хранят заедно с родителите си, се хранят много по-добре от останалите, които ядат сами. Мъниците трябва да се хранят със своите родители и понеже не винаги е възможно това да става на всичките хранения през деня, то е задължително да стане поне на едно от тях – това е най-често вечерята. Доказано е, че децата, които се хранят заедно с цялото семейство приемат повече полезна храна, установяват по-здравословни отношения с останалите и се чувстват по-добре интегрирани в семейството си.

Обаче, цялата полза от храненето заедно изчезва, когато семейството гледа телевизия докато се храни! Защо?

► Когато членовете на семейството за заети да гледат нещо интересно по телевизията, не обръщат внимание на онова, което ядат. Не оценяват и не се наслаждават на качествата на хранителните продукти и освен това, загубват контрол над количеството, което приемат. В този смисъл, лошият навик да гледаме телевизия докато се храним може да стане причина за поява на затлъстяване.

► Семействата, които се хранят пред телевизора приемат по-малко плодове и зеленчуци – основните източници на витамини, минерали и фибри, които имат защитно действие срещу много болести.

► Отслабва връзката между членовете на семейството, които си говорят много малко помежду си, а ако си говороят, то ще е нещо, свързано с онова, което гледат по телевизията в момента.

Изводът от всичко това е, че семейството трябва да гаси телевизора докато се храни, защото е важно детето да изгради добро отношение към храната още от малко, затова пускането на телевизора в никакъв случай не трябва да става едно необходимо условие, за да „залъжем” детето да яде.


 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber