Online School
Регистрирани потребители: 22322
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Защо закъснява раждането?

Закъсняването на раждането, тоест прескачането на термина е много често срещано явление. Три на от всеки десет жени раждат след определения им термин. Ако вашият термин е дошъл, а признаци за раждане няма, не бива да се притеснявате, тъй като съществуват изследвания и прегледи, които позволяват да се проследява доброто състояние на бебето и да се следи неговото състояние.

Защо закъснява?
- Много често това се дължи на грешка в изчислението на термина. Лекарите определят, че датата на зачеването е четиринадесет дни след последната менструация. Оттук следва и определянето на датата на раждането. В действителност обаче, са малко жените, които имат редовен цикъл идващ точно на всеки 28 дни, а именно това е изчислението, върху което се базира определянето на термина. И поради това е много възможно овулацията да е настъпила друг ден, а не на четиринадесетия след последната менструация, откъдето и ще се появи това забавяне на раждането.
- Може да става въпрос и за едно физиологично забавяне. Например, яйцеклетката, след като е била оплодена, се забавя малко повече при прикрепването си в матката. Забавяне на раждането може да стане и, ако например, плодът съзрява по-бавно от нормалното.
- Може да се дължи и на хормонални промени. В определени ситуации женските хормони претърпяват непредвидени вариации, което прави по-трудно определянето на датата на забременяването. Това се случва например, когато зачеването се е случило малко след като е пропуснато да се вземе противозачатъчното хапче, а също и след спонтанен аборт.
- Причина за забавянето може да бъде и приемът на лекарства, които, ако се пият около датата на термина, могат да забавят появата на контракции.
- Може да зависи и от формата на шийката на матката. Когато тя е прекалено удължена, се нуждае от повече време, за да се „подготви” за раждането.
- При първескините има по-голяма вероятност раждането да стане след термина. Според експерти, тези жени имат нужда от повече дни, за да може шийката на матката да се „подготви” ефективно, защото, ако е имало предишно раждане, то матката вече ще бъде готова и няма да има нужда от отлагане.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber