Online school
Регистрирани потребители: 23166
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

BABE - Dr Kaji
Mr_Rix_1_blue_200x200
Facebook
Youtube
Instagram
 

Защо закъснява раждането?

Закъсняването на раждането, тоест прескачането на термина е много често срещано явление. Три на от всеки десет жени раждат след определения им термин. Ако вашият термин е дошъл, а признаци за раждане няма, не бива да се притеснявате, тъй като съществуват изследвания и прегледи, които позволяват да се проследява доброто състояние на бебето и да се следи неговото състояние.

Защо закъснява?
- Много често това се дължи на грешка в изчислението на термина. Лекарите определят, че датата на зачеването е четиринадесет дни след последната менструация. Оттук следва и определянето на датата на раждането. В действителност обаче, са малко жените, които имат редовен цикъл идващ точно на всеки 28 дни, а именно това е изчислението, върху което се базира определянето на термина. И поради това е много възможно овулацията да е настъпила друг ден, а не на четиринадесетия след последната менструация, откъдето и ще се появи това забавяне на раждането.
- Може да става въпрос и за едно физиологично забавяне. Например, яйцеклетката, след като е била оплодена, се забавя малко повече при прикрепването си в матката. Забавяне на раждането може да стане и, ако например, плодът съзрява по-бавно от нормалното.
- Може да се дължи и на хормонални промени. В определени ситуации женските хормони претърпяват непредвидени вариации, което прави по-трудно определянето на датата на забременяването. Това се случва например, когато зачеването се е случило малко след като е пропуснато да се вземе противозачатъчното хапче, а също и след спонтанен аборт.
- Причина за забавянето може да бъде и приемът на лекарства, които, ако се пият около датата на термина, могат да забавят появата на контракции.
- Може да зависи и от формата на шийката на матката. Когато тя е прекалено удължена, се нуждае от повече време, за да се „подготви” за раждането.
- При първескините има по-голяма вероятност раждането да стане след термина. Според експерти, тези жени имат нужда от повече дни, за да може шийката на матката да се „подготви” ефективно, защото, ако е имало предишно раждане, то матката вече ще бъде готова и няма да има нужда от отлагане.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Siafen

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber