Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Защо бебето отказва да суче?

В много редки случаи причината за отказа на бебето да суче се дължи на физически проблеми в лицевата мускулатура или на алергии към майчиното мляко.
Според педиатри най-честата причина за отказа на бебето да суче от майчината гърда е въвеждането на шишето с биберон в храненето му, тоест майката започва да има ангажименти и се изцежда за някои от храненията през деня. Храненето от биберон е по-лесно за бебето от сукането от майчината гърда – двете са доста различни помежду си.
Тоест биберонът е най-често срещаната причина за отказването на бебето да суче от майчината гърда и това е така, защото от биберона бебето изсуква с много по-малко усилия млякото. Според педиатри, за да изсуче бебето нужното му количество кърма от майчината гърда, трябва да направи 300 всмуквания, а от биберон – 150. Но природата е отредила така за кърменето, не само за да се развиват по този начин лицевите мускули на бебето, но и за да го подготви за дъвкането на храната в бъдеще.
Ето ги основните мотиви за отказа на бебето от гърдата:
- Умората или изтощението на майката я карат да няма сили и да пропуска някое от кърменията през деня и да го замества с хранене с биберон. Рагадите и разранените зърна могат също да накарат майката да прибегне към употребата на шише с биберон.
- Митове като този, че ако майката кърми бебето, гърдите й ще увиснат, могат също да я накарат да се изцежда за всички хранения и да дава кърмата на бебето с биберон или дори се стига до там направо да спре кърмата си.
- По принцип всичко е възможно, но вероятността бебето да прояви алергия към майчиното мляко е една на милион.
- В случаите, когато майката започне да взима някакви медикаменти, има вероятност кърменето да стане противопоказно заради това, че ще загуби своите благотворни качества и ще промени вкуса си.
- Друга причина би могла да бъде наличието на психологични проблеми при майката и голямо напрежение в семейната среда.
- Изключително рядко проблемът може да е физически.
- В някои случаи бебето обхваща зърното с уста, но не може да изсуче мляко. Това обикновено се случва заради формата на самите зърна, ако например майката има плоски зърна. За целта можете да си набавите специални накрайници, които имат физиологична форма.
- Имайте предвид, че моментът и мястото оказват влияние на кърменето. Затова е добре да осигурите спокойна обстановка и д заемете удобна за кърмене позиция, така че да е комфортно както за вас, така и за бебето.
- Нослето на бебето може много лесно да се запуши, затова е много важно да го почиствате ежедневно, тъй като това може да му пречи да диша през него и съответно няма да може да суче ефективно и ще поглъща много въздух.


 


 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber