Online School
Регистрирани потребители: 22537
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

6 съвета за постигане на здрава връзка майка-дете

Една здрава връзка майка-дете не става за един ден, затова ето няколко съвета, които ще ви помогнат да имате една солидна, уравновесена и всеотдайна връзка с детето си.


1. Уважавайте ролята на таткото
Не може да обсебвате детето и да играете ролята на единствен негов възпитател. За да се развива правилно, то има нужда и от таткото, който ще спомогне много за установяване на вашата солидна връзка.

2. Уважавайте интимното пространство на детето си.
Уважавайте личното пространство на малчугана си и съответно го научете и той да уважава вашето. Това умение детето ви трябва да придобие още през първите няколко години от живота си. Докато расте, определете едно пространство от дома ви, което е само за детето и си е само негово, чукайте на вратата му, когато искате да влезете там и го молете да прави същото, когато иска да влезе във вашата стая.

3. Установете граници
Да уважавате детето не означава, че трябва да му позволявате всичко. Точно обратното – важно е да установите ясни правила на поведение и граници, които не трябва да се прекрачват. И най-важното – дръжте на своето и бъдете твърди с детето. То има нужда от опорни точки, за да расте в спокойна среда.

4. Научете детето да приема провалите и да надмогва фрустрацията си
Трябва детето да е наясно, че не всичко се постига и има и провали, които не бива да го карат да се чувства зле. Дайте му пример с ваши провали, които сте превъзмогнали и преодолели, без да се ядосвате, защото фрустрацията води до още повече проблеми.
Ако детето ви изпадне в ярост, вие бъдете твърди и не се подавайте, не си изпускайте нервите, а бъдете твърди.

5. Създайте среда, в която има взаимодействие и взаимно изслушване
Покажете на детето си, че сте готова да го изслушате. Организирайте дейности, които да правите заедно, отделете му повече време. Опитайте се да обяснявате на детето си своите решения, ако то не ги разбира и не ги приема.

6. Помогнете на детето да запази самоуважението си и да го затвърди
Хвалете детето, не пропускайте и най-малкия му успех, поощрявайте усилията, които то полага и в никакъв случай не го сравнявайте с връстниците му.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber