Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Новите „витамини”, от които се нуждаят децата

Децата ни се нуждаят от нашите любов и подкрепа, за да растат емоционално здрави и независими личности затова, както хранителната им диета се нуждае от витамините от А до К, така и душевното им състояние се нуждае от едни нови „витамини”, които ще помогнат на детето да расте щастливо.


Витамин М – от музика. Присъствал по естествен път в диетата на вашите родители, днес трябва да бъде добавен незабавно към диетата на вашето семейство. Добавяйте най-редовно музика и танци в атмосферата на вашата дневна. Ако децата са твърде малки, танцувайте с тях на ръце. Пейте в колата, събирайте записи на любими мелодии. Набавете някои простички музикални инструменти. Ако решите да водите детето на уроци по музика, те трябва на всяка цена да бъдат забавни за него.

Витамин П – от поезия. Учете децата от съвсем малки на простички стихове и песнички. По-големите могат да рецитират стихове и да изпълняват песни по време на семейни тържества. Пускайте им записи с приказки и поезия, за да се наслаждават на гласовете. Някои от тях оказват магическо въздействие върху децата.

Витамин П2 – от природа. Дайте възможност на децата да усетят вкуса на лишена от човешко присъствие околна среда. За съвсем малките и задният двор е достатъчен – там има насекоми и пълзящи твари; храсти и дървета привличат всякакви птици. Но когато имате възможност, водете децата в истинска гора или на морския бряг. Наблюдавайте залеза. Бивакувайте на открито. Всичко това е свързано тясно с витамин Д – от духовност, който понякога се намира в църкви, храмове, джамии и други подобни.
Плътно заобиколени от компютърни игри, наблъскани в големи градове с множество бутафорни паркове за развлечения, ние свикваме с мисълта, че удоволствието непременно се купува.

Витамин М2 – от майтап. Намира се навсякъде. Преминава от възрастните към децата и обратно. Най-често срещаният в природата. Не е типичен за работната среда, но може да се вкара незабелязано и там.
Разгражда се при носене на часовник.

Витамин Н – от надежда. Тя съществува в естествено състояние. Ваша е грижата да не бъде унищожена от токсини. Избягвайте телевизионни новини, както и погледите към света през призмата на вестниците. Не се занимавайте с мрачни прокоби, особено в присъствието на тийнейджъри. Вложете усилия в нещо оптимистично – дружества за закрила на околната среда, на дивия живот, за оказване на взаимопомощ, чиито печатни издания са невероятно позитивни. Изследванията показват, че деца на дори частично общественоактивни родители растат с по-стабилна психика, гледат положително на света и бъдещето и са готови да допринасят за тях.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber