Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Всекидневното почистване на лицето

Това е първата стъпка, за да блестим с една перфектна кожа на лицето, затова се научете да го правите правилно.
Почистването на лицето е един подход за красота, за да блести кожата ни и всяко нейно третиране после да има добър ефект.

Освен това помнете, че гримът трябва винаги да се слага върху перфектно почистена кожа. Обикновено избираме един почистващ продукт първо според това дали ни харесва текстурата му: тоест дали е крем, гел, под формата на сапун и т.н. Освен това за нас е много важно ароматът му да е приятен, дори самата му опаковка да е удобна за употреба, но не трябва да забравяме, че почистването на лицето ни трябва да се води основно от типа на кожата ни.

Почистване на мазна кожа
От фундаментално значение е да се почиства много щателно мазната кожа, за да се избегне развитието на бактериите и прекаленото количество мазнина, която покрива порите. Мазната кожа трябва да се почиства старателно сутрин, когато станете и вечер преди лягане, дори и да не носите грим. Внимавайте много с продуктите за мазна кожа, те трябва да бъдат много меки. Изберете пяна, която да почиства дълбоко и да служи като тоник за кожата. Ако използвате тоник, той не трябва да съдържа спирт, и помага да се затворят порите и има антимикробно действие. Два пъти седмично се препоръчва нанасянето на почистваща маска.
Трябва да почиствате мазната кожа два пъти дневно. Вечер, за да махнете грима, замърсяванията, остатъците от козметичните продукти и всички нечистотии, които са се събрали по кожата през целия ден. И сутрин, за да махнете потта и мазнината. Специалистите препоръчват за вашата мазна кожа да използвате първо един по-течен продукт като козметично мляко, крем или олио, което ще премахне остатъците от грим и мазнина. После се препоръчва нанасянето на пяна или гел за водоразтворимите остатъци по кожата като прах, пот и мъртви клетки.

Почистване на смесена кожа
Има два типа смесена кожа: такава, която е по-скоро мазна, отколкото суха и тази, която е повече суха, отколкото мазна. Но и в двата случая идеалният вариант е да използвате специфични продукти за всяка зона на лицето, стягащи за зоната Т и хидратиращи за останалите зони. Най-практично е да използвате специализирани продукти за смесена кожа и да наблегнете на матиращи продукти в конфликтните зони, които не можете точно да определите дали са сухи или мазни. При зони, които са по-сухи от нормалното, почистването е добре да завърши с хидратиращ тоник.

Почистване на сухата кожа
Имайте предвид, че при сухата кожа, трябва да се грижите много за най-горния слой на кожата, поддържайки нейната хидратация в добро състояние. В противен случай тя ще се изсуши още повече и ще се изпарят и последните й резерви на вода. За да почиствате сухата си кожа трябва да използвате масла и кремове, както и тоници без спирт. Никога не използвайте сапун, гел и никакъв друг продукт, който се отмива с вода. Всяка седмица нанасяйте хидратираща маска и ексфолирайте кожата си с кремообразен продукт веднъж седмично, за да премахнете мъртвите клетки по лицето си.

Почистване на чувствителна кожа
Чувствителните кожи имат известна непоносимост към много козметични продукти, затова и за нея трябва да използвате специално предназначени за чувствителна кожа продукти – без аромат, хипоалергични. Чувствителната кожа може да се раздразни много от прекалено агресивното почистване или от използването на неподходящи продукти (алкални сапуни или такива, които съдържат спирт). Важно е да използвате продукти, които са нежни към естествената чувствителност на кожата ви и формули с почистващи вещества, които са меки и пазят най-горния слой на кожата. От друга страна почистването с чешмяна вода не се препоръчва, защото изсушава кожата допълнително и нарушава нейното pH, като намалява неговото бариерно действие. В тези случаи е добре да използвате меки емулсии, които нямат нужда от отмиване.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber