Online School
Регистрирани потребители: 22322
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Какъв тип краче имате?

Понякога, за да предотвратите болките в краката, причинени от неудобни обувки, дали заради високите токчета, това, че са тесни или просто некомфортни, е добре да знаете какъв тип крак имате – египетски, гръцки или квадратен. Затова събувайте чорапите и веднага се загледайте в морфологията на крачето си, за да установите неговия тип.

Египетски тип крак: при него палецът е по-голям от останалите пръсти. За хората с такъв крак се препоръчват по-широки обувки със закръглен връх.

Гръцки тип крак: при него палецът е по-малък от втория пръст, тоест този след него. За него са подходящи обувки с издължено и широко ходило.

Квадратен тип крак: палецът е колкото останалите пръсти. За него се препоръчват обувки с издължено ходило и полуобъл връх.

При всеки тип крак размерът трябва да е такъв, че да остава място поне половин до един сантиметър, за да се избегнат деформации.
Експертите са на мнение, че 80% от аномалиите при краката имат нещо общо с неудобните обувки. Затова, когато избирате обувки, се водете от комфорта, който те биха предложили. За нищо няма да послужи, ако носим 15-сантиметрови токова, които са ни безкрайно неудобни и това се изпише в едно намръщено и измъчено изражение на лицето ни. Когато се срещате с хора, първият им поглед е в лицето, а не в обувките.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Здрави детски зъбки
Maichinstvo - abonament
GOO

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber