Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Какъв тип краче имате?

Понякога, за да предотвратите болките в краката, причинени от неудобни обувки, дали заради високите токчета, това, че са тесни или просто некомфортни, е добре да знаете какъв тип крак имате – египетски, гръцки или квадратен. Затова събувайте чорапите и веднага се загледайте в морфологията на крачето си, за да установите неговия тип.

Египетски тип крак: при него палецът е по-голям от останалите пръсти. За хората с такъв крак се препоръчват по-широки обувки със закръглен връх.

Гръцки тип крак: при него палецът е по-малък от втория пръст, тоест този след него. За него са подходящи обувки с издължено и широко ходило.

Квадратен тип крак: палецът е колкото останалите пръсти. За него се препоръчват обувки с издължено ходило и полуобъл връх.

При всеки тип крак размерът трябва да е такъв, че да остава място поне половин до един сантиметър, за да се избегнат деформации.
Експертите са на мнение, че 80% от аномалиите при краката имат нещо общо с неудобните обувки. Затова, когато избирате обувки, се водете от комфорта, който те биха предложили. За нищо няма да послужи, ако носим 15-сантиметрови токова, които са ни безкрайно неудобни и това се изпише в едно намръщено и измъчено изражение на лицето ни. Когато се срещате с хора, първият им поглед е в лицето, а не в обувките.
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber