Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Предотвратяване на ортодонтски проблеми в най-ранна възраст

Ортодонтският апарат, който предпазва зъбите от изкривяване, докато детето спи е нещо революционно в денталната практика, както казва неговият изобретател, чикагският професор-ортодонт д-р Ърл Бъргърсън. “Nite-Guide е уникален, защото е вероятно първият апарат, в който е заложена наистина предпазваща ортодонтска техника, която използва естествените сили на поникващите постоянни зъби за насочването им към идеално подредена дъга”, казва д-р Бъргърсън. “Той не само предпазва детските зъби от изкривяване, но и предотвратява възникването на проблеми с венците, както и евентуални екстракции на здрави зъби в по-късна възраст”. Използван вече по целият свят, Nite-Guide предлага достъпно ортодонтско лечение. “Намалява до минимум използването на металните ортодонтски апарати, като в повечето случаи напълно ги елиминира, което естествено намалява стойността на лечението”. Д-р Бъргърсън твърди, че Nite-Guide има потенциала да осигури ортодонтско лечение на деца, които обикновено остават нелекувани. Той се позовава на статистиката на организацията за безплатно здравно обслужване в САЩ, според която повече от пет милиона деца, които се нуждаят от такъв вид лечение, не го получават. “Изследванията показват, че повече от 60% от постоянните зъби поникват изкривени. Това сочи, че на всеки две деца, едно е с криви зъби”, казва Бъргърсън. “Nite-Guide може да го предотврати”.
В неотдавнашно двугодишно научно изследване, проведено от департамента по педиатрична дентална медицина на университета “Tafts”, САЩ, съвместно с д-р Бъргърсън се доказва, че Nite-Guide е предотвратил в 96% от случаите с дълбока захапка в млечно съзъбие, развитието и в постоянно съзъбие, като е коригирал едновременно сагиталното отстояние и сгъстяването на фронталните резци. “Това са най-често срещаните ортодонтски проблеми, които изискват съответното лечение”, казва д-р Бъргърсън. Nite-Guide е много удобен, направен от еластична пластмаса ортодонтски апарат, който децата на възраст между 4 и 8 години поставят само нощем, докато спят. Създаден за малки деца, апаратът се възползва от колагеновите фибри, които се развиват около постоянните зъби, като ги стабилизират след пълното им поникване. Nite-Guide се използва в САЩ, Канада, Западна Европа, Южна Америка и ЮАР. От 11 години е на разположение и на българските деца, като България е първата и единствена страна от Източна Европа, в която се предлага. “Моята мисия в живота е да видя всички деца, които имат нужда от ортодонтско лечение, да го получат на достъпна цена”, казва д-р Бъргърсън.
Nite-Guide
• Профилактичен ортодонтски апарат, който изправя зъбите на деца от 4 до 8 години докато спят.
• Фабрично произведен от прозрачна еластична пластмаса, Nite-Guide се предлага в 11 различни размера за всяка детска уста.
• Как действа Nite-Guide:
1. Внимателно насочва поникващите постоянни зъби на 4 – 8 годишните деца в правилната им позиция, като за всеки зъб има точно определено индивидуално “джобче”, което заема идеално положение в апарата. Веднъж изправени, зъбите остават такива благодарение на формиращите се колагенови влакна.
2. Коригира сагиталното отстояние (ветрилообразни горни резци) за 6 до 10 месеца, като осигурява и видимо подобрение на профила на детето.
3. Елеминира около 90% от сгъстяванията в двете дъги, както и огромните проблеми с венците в по-късна възраст.
4. Много често предотвратява необходимостта от екстракции в тийнейджърските години.

Nite-Guide и Occlus-o-Guide са ортодонтски апарати, които използват естествените сили на растеж на поникващите зъби, преместват горните зъби назад и издърпва долната челюст
напред, за да се получи изключителният резултат на снимките отгоре – и всичко това докато детето спи!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Няма добавени коментари за тази статия
 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber