Online School
Регистрирани потребители: 22803
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Приказка за заспиване

Приспиването е много сантиментален и емоционален момент и за майката и за детето. Важно е да създадете ритуал на малчугана преди лягане – така ще го успокоите и ще го подготвите за сън. По-долу можете да прочетете една приказка за заспиване, която е много подходяща и предразполага. Специална е , тъй като оказва въздействие върху децата, набляга на някои думи, повтаря ги и по този начин действа успокоително и приспивно. 

 

Приказка за заспиване

Бавно гасне светлината. На тъмното небе изгряват звезди. Те са много – много. Но една свети нежно и ярко само за тебе. Нали всеки човек си има своя звезда. И ти си имаш своя звезда.
На нея живее малко Джудженце. Това е твоето джудженце. То има добри очи и нежни малки ръчички. Бяла брадичка, а на главата – калпаче. Синьо, розово, жълто… Колкото звезди има на небето, толкова цветове има на калпачето. На върха му има сребристо нежно звънче. Ризката е пристегната с колан и токата прелива в тайнствена лунна светлина. На краката – ботушки със златен кант.
Ти лягаш да спиш. Главичката ти се докосва до възглавницата и твоята звезда протяга към тебе лъчите си. Това е звездната стълба, по която към тебе бърза твоето Джудженце.
Чуваш ли? Туп, туп, туп,… Това е Джудженцето, тичащо към тебе по звездната стълба. И ботушките му ти донасят съня, превръща твоята възглавница в бяло меко облаче. То нежно те носи на лъчите на твоята звезда.
Малките ръчички на Джудженцето нежно те галят по главата, очичките, веждите. То те обича и цяла нощ тихо ще шепне на ухото ти прекрасни истории. Тихо – тихо. Само за тебе. Нали това е твоето Джудженце. То ти разказва, как през деня твоята звездичка се къпе в златните лъчи на доброто Слънце. Какви вълшебни цветя растат в неговата звездна градина, колко слънчеви зайчета бягат по тяхните листенца. Какви приказни песни пеят неговите приятели – птичките. С каква любов и грижовност то те гледа през целия ден! Как нетърпеливо чака да настъпи вечерта, за да се спусне при тебе от звездите, да чуе твоето дишане, да усети топлината на твоята кожа… И си говори, говори с тебе …

А на сутринта, когато звездите се скриват във вълшебните лъчи на слънцето, само тихия звън на сребърното звънче ще ти нашепва: “Аз съм тук, аз те чакам, аз те обичам…”


Автор: Вера Сперанская
Материалите са предоставено от Център „Как да...?”


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

много е хубава.Довечера ще пробвам.
Цветелина Петкова, 09.5.2012 г. 14:58:40

prikaska
Strahotna e,shte ia probvame........
mario yanyov, 13.12.2011 г. 01:18:46

zdr
naistina prikazkata e mn hubava,nadqvam se mota princeska da q haresa,blagodarq vi mn..
mirena iliqnova, 03.9.2011 г. 11:43:45

Ще пробвам, тази приказка ми харесва страшно много и като значение и като звучене- меко и гальовно!
Надежда Тинкова, 19.7.2011 г. 22:58:01

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10
DEVIN

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber