Online School
Регистрирани потребители: 22559
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Неразбирателство между братче и сестриче


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Неразбирателство между братче и сестриче
Здравейте,

Много често се появява детската ревност, след раждането на второ дете. Тя разбира се води началото си доста преди да се появи идеята за второто дете и вие сте забелязали много правилно, че той още от малък е "изискващ" повече внимание. Това е била предпоставката да се появи сегашният конфликт. Момиченцето се появява и "заварва" това положние и разбира се - започва да учи и имитира показания от баткото модел на поведение, защото при децата опитът от взаимодействието е много по-силен учител, от колкото са думите - които внасяте вие като родители. Моят съвет е да се вземат мерки да се реши трудността на по-голямото дете, да приема отказ, да се научи да изчаква и да не се задоволяват нуждите му на момента - за да може той да приеме факта, че вече не е бебе, което има право да изисква внимание на момента, а е голямо дете, което е вече социализирано и трябва да се съобразява и с желанията и нежеланита на другите хора.
Това е не много лесна задача, обаче! Изискват се определени стъпки, които вие трябва да предприемете и бих ви посъветвала да го направите с помощта на специалист, с който да го вършите по темпа на детето - т.е. среща - обратна връзка след предписано поведение, за да може да се следва индивидуалният ход на семейството и на детето. Няма универсално предписание, което да дам, и за това препоръчвам работа, която ще ви насочва буквално с подробности как да се преборите с това, защото това състояние тревожи и създава много трудности на сина ви, на сестричкатата му и разбира се - на вас.

Ако прецените, че искате да работите - може да се свържете с нас на посочените в материала координати или да ги получите от администраторите на сайта.

Успех
Tcvetelina Todorova, 30.8.2011 г. 09:48:23

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber