Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Безпричинно удряне на главичката

Здравейте,

Имам син на година и осем месеца. Доста любознателен. Постоянно научава по нещо ново. Прави всевъзможни неща,които ме  шашкат. Но има нещо ,което много ме притеснява-много често отива на заден ход до вратата и си удря главата. Предполагам,че му е интересен звука. Винаги реагирам светкавично и може би и това е причината - да ми привлече вниманието....Опитвам се по всякакъв начин да го отуча, но не успявам. Другите майки казват, че децата им си удрят челото когато се сърдят.Но при моят не е точно така.

Ето защо се обръщам за съвет към психолога:" Опасно ли е ? Временно явление и често срещано ли е в тази възраст? Какво да правя?

Благодаря!

Красимира Миланова


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Здравейте,
имам син на 2 годинки и доста често в изблик на яд си удря челото я в земята , я в стената кадето свари при това доста силно. Това го прави когато не получи нещо , което иска или когато не го разбирам какво иска .. Почва и да хварля и да удря когато е ядосан . Иначе е много общитетелен с други деца , но интях поскубва и замаря с предмети когато се ядоса ,
Бихте ли ми казали удрянето на главичката дали е нормално и как да се справя с тези изблици на гняв .
Благодаря ви !
Galina Stefanova, 11.8.2015 г. 15:55:08

Безпричинно удряне на главичката
Здравейте,

децата в тази възраст изучават частите на тялото си, усещанията си, звуците и въобще - тяхното място в средата окло тях. Това, което е обучителното за тях е реакцията на родителите, защото тя нямат задаени вродени критерии за добро, лошо, страшно, неприлично и т.н. В случая вашето притеснение е неоснователно и бих препоръчала игнориране на поведението на детето или, ако можете - заиграване с него. Когато си удари главичката не предприемайте нищо рязко или променящо поведението му. Можете със спокоен тон да го попитате - "интересно ли ти е", "боли ли" или да измислите игра като и вие си допрете главата до стената и да издадете смешен звук, така детето ще разбере, че това може да е забавно нещо, което да сподели с вас, че не е опит за манипулация, в каквото може да се превърне, ако вие реагирате силно и дори промяната във вашето поведение да му помогне да загуби интерес.

Успех
Tcvetelina Todorova, 17.11.2011 г. 22:26:39

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber