Online School
Регистрирани потребители: 22558
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Проблеми с детската градина

Здравейте!
Пише Ви майката на момиченце на 4год.и 6месеца. Дъщеря ми ходи на детска градина и е във втора група.
Проблемът ни е, че все още не може да свикне с детскта градина. Всяка сутрин плаче и това което е по-лошо е, че от притеснение стига до повръщане. Така всяка сутрин се изпращаме със сълзи, повръщане и молби да я взема първа. Другото, което ме притеснява е, че отказва да се храни в детската, всяка сутрин ми каза:"Нали там няма да ям!?". А аз и казвам поне да опита, тъй като леличките готвят много вкусно. В нашата детска градина няма практика леличката или госпожата да помагат на децата да се хранят, така че тя стои цял ден гладна. Сутрин закусва вкъщи , но като повърне в детската все едно, че не е яла. Иначе вкъщи се храни сама и няма претенции към храната. Разговаряла съм с госпожите и те ме уверяват, че се успокоява след като си тръгна. Вероятно е така, но след колко време и по-какъв начин не ми казват. Освен това тя не учства в заниманията. Казва ми другите деца какво са правили, а тя ги е гледала. На въпроси:"Ти не участва ли?", тя ми отговаря: "Не са ме извикали." или "Мен не са ме накарали."
Притеснявам се от това, че тя не контактува много с други деца в групата и като отказва да прави това което я накарат/ когато я карат/, госпожите за по-лесно вместо да се опитат да я приобщат и да я накарат да бъде по-смела и уверена се отказват да се занимават с нея, защото така не им коства усилие и денят минава по-лесно.
Осъзнавам, че се работи трудно с деца и когато са 29 е още по-трудно, но това което не можем ние родителите да постигнем вкъщи се надяваме те да постигнат с нашите деца. Да ги учат, да ги възпитават, да  им помагат да са част от обществото. Аз не се отказвам от родителските си задължения, но очаквам когато не у дома, а на детска градина, друг да се грижи с любов и търпение. И понеже те са педагози, очаквах да ми кажат, ако имам пропуск като родител, къде греша, но...
Моля, Ви дайте ми съвет как да постъпя в тази ситуация!
Къде греша?
Иска ми се детето ми да расте щастливо и спокойно. А така излиза, че детската градина за нея е кошмар.
Очаквам компетентен съвет!
Предварително Ви Благодаря!

Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Проблеми с детската градина
Здравейте,

От това, което пишете мога да кажа, че детето има трудности в адаптацията в детската градина, които са достатъчно сериозни, за да се потърси решение за тях, което да не включва просто "отделянето ви" и успокояване, когато вас ви няма. Винаги децата се успокояват, след като молбите им не са стигнали до родителите и тях вече ги няма, но това не винаги е краят на проблема за тях. Тези откази от занимания, от хранене и игри са именно изпълнението на отказа да се приспособи към тази среда. Причините за това могат да бъдат много - и в предишния опит на детето или в подхода на педагозите. Често служителите в държавните детски градини не могат да подходят по подобаващ начин и това се отразява на адаптационния процес още повече. Смятам, че продължаването с опитите да ходи детето на градина с толкова силна тревожност са крайно неподходящи и засилващи неувереността на детето. Бих препоръчала да се спре детето от градина за известно време, в което с помощта на специалист да се отработят някои важни тревоги, както и да се обмисли вариант (отново след консултация със специалист) за смяна на заведението. Не можем да променим цялата система, но можем да не подлагаме детето си на това. Ако е необходимо - може да се намери вариант, който да е щадящ за детето, но в никакъв случай тези раздели не са здравословни. Не зная от кой град сте, но ако сте от София можем да предложим вариант за работа с детето в нашата адаптационна занималня. Можете да прочетете повече за нея в нашата страница или да се обадите на телефоните за връзка и ние ще ви обясним всичко, което ви интересува.

Успех.
Tcvetelina Todorova, 17.11.2011 г. 22:05:35

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber