Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Лапа играчки и различни предмети

Здравейте, казвам се Росица, асинът ми е на 3 г. Едно дете е и от 3 месеца ходи на детска градина. Гледаме го само аз и баща му, преди това 1 год. в отглеждането помагаше и свекърва ми. Имам следния въпрос: Детето постоянно слага разни неща в устата си. Какво имам в предвид - на детска градина ходи с една плюшена играчка (мече) и всеки ден като го взимам или ухото, или шапката на мечето са мокри и наръфани. Ако няма играчка си яде ръкава на блузата или връзките на панталона. Ако е вкъщи пък посяга и лапа сламки, или каквото намери, ако е с яке с по-висока яка започва да я хапе и гризе. Всички зъби вече му поникнаха, така че това не е от зъбите. Не мога да разбера защо го прави. На въпроса ми: "Мамо дразни ли те нещо в устата?" той отговаря с не. Когато го питам: "Защо сега това го хапеш?" той казва, че не знае. Не сме имали проблем със смучене на палеца никога и не го е правил. От бибероната се отказахме още на 6 мес. Моля за съвет как да постъпя!
В детската градина госпожата казва, че той не оставя и за секунда играчката в леглото или на масата, а постоянно си я държи, както и шишето с водата го разнася по цял ден с него.

 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Лапа играчки и различни предмети
Здравейте,

Когато детето е изправено пред нова ситуация, особено толкова сериозна като тръгването на детска градина - то повишава своята тревожност. Това, от своя страна, често се отразява с краткосрочно връщане към етап от развитието, в който детето търси опора - цялостност. Често това са бебешките дни, усещането за цялост с майка си, гърдата и топлината. Вие сте успели да въведете така наречения "преходен обект" - т.е играчката, която ви замества, в даването на сигурност за детето. Причината да я носи навсякъде със себе си е все едно води вас за ръка. Според мен, тъй като не мога само от толкова информация, без да съм видяла детето и да сте ми разказали за неговата история, е че детето преживява раздялата с вас и новата ситуация, в която е попаднало. Промяната предизвиква тревожност в него и той търси подкрепа в мечо. Причината за смученето му е бебешката потребност от орална стимулация.

Успех.
Tcvetelina Todorova, 03.12.2011 г. 17:07:54

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber