Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Съмнения за нервни тикове

Здравейте имам момче на 3 години. От няколко дни го забелязвам, че започна от време на време да се покашля и да премигва с очите. Първо си помислих, че го болят очите и го заведох на очен лекар,  но се оказа нервен тик. Много съм объркана, не знам какво е преживял. Нещо на градината ли му се е случило? Той проговори много късно, не може да ми обясни какво се е случило, от какво го е страх. Моят въпрос е на какъв лекар да го заведа и въобще как да му помогна?
Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Съмнения за нервни тикове
Трудно ми е да коментирам случай, с който не съм запозната детайлно и не съм се срещала с детето. Има много въпроси, които могат да дадат светлина за хипотези, като появата на тези тикове, интензивността им, степента на трепет и тн.
Отново съветът ми е да се направи жива гконсултация с психолог, за да се даде отговор дали би се повлияло от психологическа работа.

Поздрави
Tcvetelina Todorova, 14.12.2011 г. 23:24:32

съмнения за нервни тикове
здравейте,аз заведох детето на детски невролог и ми казаха че това е следствие от раждането аз го родих нормално но той се беше нагълтал с околоплодни води и два дни беше в кувиоз.назначена му беше терапия с вит.К,ampiclilin.dexamethazon.Не знам дали на трудното раждане или от това че сега все още не може да изговаря някои букви като-К,В,С,Ш,Щ,Р
Изписаха му таблетки тиоридазин и витамини.не знам дали ще се оправи от тях.
венцислава цветкова, 14.12.2011 г. 12:58:26

Съмнения за нервни тикове
Здравейте,

Първо бих ви препоръчала да го заведете на специалист - психолог,след като той ви даде насока - ще знаете дали може да се повлияе от психогическа работа или е хубаво да посети невролог.

Важно е на консултацията да присъства детето. Можете да се обърнете и към нас, за да направим това първо интервю и да кажем дали може да се повлияе от такъв тип работа.

Успех
Tcvetelina Todorova, 12.12.2011 г. 17:12:11

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber