Online School
Регистрирани потребители: 22560
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Неразбирателство между съпрузи

С мъжа ми живеем заедно от около 3 години, имаме бебе на 11 месеца, нямаме сключен брак. През последните 3-4 месеца изживяваме труден период, имаме лични проблеми, неразбирателства. Между нас стои един основен въпрос: трябва ли да живеем заедно заради детето въпреки проблемите. Според мъжа ми ние трябва да живеем заедно, защото нямаме право да лишаваме детето от 1-ия родител и да му причиняваме страданието да ни вижда разделени. Според мен обаче е много грешно да се насилваме да живеем заедно заради детето, ако ние двамата възрастни не се разбираме добре, защото детето при всички случаи ще усеща напрежението и така ще страда повече, може да му се появят и някакви психични проблеми вследствие на нашите. Моля за съвет. Ако ви е необходима допълнителна информация от моя страна съм склонна да ви я предоставя.


Ще очаквам вашия отговор с нетърпение. Благодаря!
 


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

Неразбирателство между съпрузи
Здравейте,

Много често двойките изморени от спорове и търсене на решение на проблемите в отношенията, се изправят пред тази дилема, която сте описали – заедно или отделно. Преди да отговоря конкретно на въпроса ви, бих искала да кажа, че в голяма част от случаите има трета възможност за справяне с тази ситуация. В нашия център предлагаме брачни консултации, които имат за цел да открият къде са „огнищата” на конфликт и да помогнат на двойката да ги преодолее или да се научи да ги „подминава”. Освен тези консултации имаме „курсове за родители”, които се състоят в това по креативен начин да се научат родителите да комуникират помежду си и да се справят с различията си. Ако имате възможност и желание, много горещо ви ги препоръчвам.
Казвам това, защото много често ние виждаме своите страхове в лицето на друг и тази дилема, която вие сте описали може би всъщност визира вашата готовност за раздяла – може би партньорът ви се тревожи от раздялата и за себе си. От прочетеното смятам, че има сили, които ви държат заедно и си заслужава да прверите какви са тези сили и дали са достатъчно здрави, за да задържат семейството ви.
А сега конкретно на въпроса – ако детето има добри отношения с двамата родители по отделно – за него е без значение какви са отношенията помежду им. Независимо дали живеете под един покрив или не – важно е то да има здравословна връзка с всеки един от вас.

Ако имате нужда от допълнителна информация, можете да се свържете с нас на телефон 0898 456 842

Успех
Tcvetelina Todorova, 13.12.2011 г. 23:53:19

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber