Online School
Регистрирани потребители: 22562
DETETO.info
Вход
Регистрирай се!   Забравена парола?
Търси
DETETO.info
Бременност Бебето от 0 до 12 месеца Детето от 1 до 3 години

Полезна информация

Инициативи

Конкурси

Facebook
 

Отказ от хранене при две сладки бебета - близнаци

Здравейте,
Много се радвам, че предоставяте тази възможности на нас родителите. Не съм си представяла каква отговорност е да имаш деца, мислих си, че ще се справя, но явно не мога. Благодаря ви за рубриката!
Моето питане е свързано с храненето. Аз имам близнаци - момче и момиче на 1 година и два месеца, първа бременност. Основната грижа за децата е моя, също и на мъжа ми, но той работи и сами се досещате, че излиза сутрин и се прибира вечер. С много голямо участие е и свекърва ми, с която се разбираме чудесно. Събота и неделя идва и майка ми. По цял ден съм с тях сама, по принцип са спокойни, играят си, дразнят се, обикалят на ляво, на дясно, проявят си характера, което си е типично. Като цяло мисля, че се развиват нормално. Обаче от три-четери месеца синът ми - Виктор започна да не иска да яде.Първо беше на обяд и се случи при свекърва ми. Почти цяло лято ги хранихме заедно, свекърва ми идваше на обяд вземахме кухнята, хранихме  ги и след това тя ги извеждаше. Така през месец септември към края започнахме храненето и той почна да удря лъжицата, да се извива на страни да мрънка, при това храната е позната, нямаше нищо ново в менюто и така почти всеки път. Като има хора и двамата не ядат - това го разбирам, обаче вече и като са само с мен ми правят тези  номера, не искат да опитат храната, само като видят да се надига лъжицата и започват. Най-интересното е, че като идем на гости при майка ми и дойде момента за ядене брат ми успешно нахранва Виктор без да издаде звук, при условие че и баща ми е в стаята и майка ми и ние. А вуйчо си го виждат по -рядко. Докато беше топло и навън се хранеха добре. Интересното е, че и от мъжа ми не искат да ядат и реват и си лягат гладни. Снощи беше същият случаи - легнаха си гладни само с малко мляко. Тази сутрин същата история  - почнах да храня дъщеря си  Нина, която се събуди по-рано, защото не знаех колко ще спи Виктор. Тя хапна малко, после почна да да се върти и аз я оставих, решех да изчакам и Виктор, той се събуди, облякох го и отидохме в кухнята, за да ядат в момента в които подадох лъжица с попара Виктор я изплю и почна да маха със ръце, че не иска, а Нина почна да плаче и така ги оставих пак гладни.
Не знам какъв е този протест, защо го правят, не мога да го разбера??? Нищо не се е променило в къщи, всеки ден е един и същ с един и същи режим на спане, ядене, къпане. Винаги гледам да спазвам часовете за ядене, доколкото е възможно. Спят спокойно нощем, заспиват нормално,  даже на обяд почти два часа, следобед по час и половина.
Вече не знам аз ли нещо бъркам - къде и с какво??? Не мога да си го обясня. Не знам какво да правя? Някой път може и да не са гладни, но тази сутрин пак  да не са гладни не е възможно. Странно е, че и не търсят ядене, не плачат, не казват "ам, ам", както обикновено когато станат от сън следобед или сутрин. Когато са гладни реват и го правят. Сега в момента са спокойни -  играят си, аз съм на компютъра, те си обикалят, разхвърлят и след половин час ще ги сложа да спят. Но не реват за ядене и като видят попарата не реагират, ако подам лъжицата се обръщат и почват да ритат.
Още не съм почнала да ги уча на гърне, защото не знам как да започна, в смисъл ако ги карах (хипотетично) да сядат и това за тях е стрес, може би щеше да е наякаво обяснение затова, че  не искат да ядат. Не са на ясла,  смятам да ги пусна след като направят две години.
Като цяло са контактни, много обичат да са сред деца няма значение дали ги познават или не - особено Нина, Виктор е малко по-дръпнат, но като мине известно време и той се включва -  това го наблюдавах на един рожден ден скоро. Навън тичат, опитват се да се катерят, отиват там където има деца, не се страхуват от животни като кучета и котки, не се страхуват от тъмното, влизат си спокйно в тъмна стая вечер или в банята, може да си играят или да вземат нещо и да си излязат.
Това са моите деца и не мога да си обясня защо го правят това, когато трябва да се хранят, за мен е някакъв протест, но не мога да разбера защо, с какво е провокиран.
В къщи е тихо в смисъл със съпруга ми рядко имаме скандали, ако се караме, то е след като са си легнали или в друга стая, но когато се случи да си повишим тон децата почват да се смеят.
Ето това е моето семейство и не знам как да походя, какво трябва да променя?
Къде греша???

 

Благодаря ви предварително!
Лек и Успешен ден!


Изпрати на e-mail  Изпрати на e-mail     Разпечатай  Разпечатай

Коментари

vОтказ от хранене при две сладки бебета - близнаци
За съжаление нашият офис е в София, но можете да се обърнете към специалист и от вашия град, за да проследи динамиката на събитията.
Опитайте да следвате следното мото - "ако нещо е по-важно за мен, от колкото за тях - те определят правилата. За да определям правилата аз трябва така да извъртя нещата, че те да го искат от мен"

Успех
Tcvetelina Todorova, 15.12.2011 г. 12:36:11

Здравейте,
Благодаря ви за бързия отговор, ще пробвам определено новата схема за 10 дни. Предполагам, че ще се възползвам от предоставения телефонен номер за консултация. Ако имам необходимост за среща къде мога ви открия? Ние сме от Пловдив.
Pepa Tancheva, 15.12.2011 г. 09:46:23

Отказ от хранене при две сладки бебета - близнаци
Здравейте,

от поста ви разбирам, че май вие страдате най-много от тази ситуация с храната - може би повече от тях :). Има различни етпи в развитието на децта и потребността им от хранене е различна. Не мога да дам детайлна консултация, защото има много информация, която ми е необходима. Ако имате желание, можем да се видим да поговорим за храненето, за толетните навици как да се започнат, тъй като отбелязахте и тази тема.
Това, което мога да кажа от думите ви е само общо предписание, което е хубаво да се проследи като динамика, за да се локализира причината.
Какво можете да направите:
1-премахнете режимът на хранене за 10 дни. Хранете ги ако поискат храна и наблюдавайте интервалите, през които се хранят.
2-сменете типа храна - ако искат да се хранят с повече парченца или да гризкат нещо - давайте такава храна. Ако предпочитат парченца, сварете зеленчуци и ги давайте на кубченца.
3-сменете лъжиците - подавайте храната с метални лъжички или с вашата вилица.

Но това, което е най-важното е да не обвинявате себе си и да не се втурвате да ги нахраните на всяка цена. Те усещат тревогата ви на тази тема и ако не изпитват потребност от храна, може да се задълбочи проблемът. Мотото е - колкото и когато поискат в рамките на 10 дни. За този период не може да им се случи нищо страшно, ако не се хранят по график, но ще ви даде ценна информация за вътрешния им часовник.

Ако имате желание да се овладее по-детайлно проблемът, можете да се свържете с мен на телефон: 0898 456 842

Успех
Tcvetelina Todorova, 14.12.2011 г. 11:56:29

 
infoguide
Архивни броеве
maichinstvo
Архивни броеве
Myki 10

ТОП Видео

Всички

Училище за РОДИТЕЛИ

Добави Изтрий

Анкета

Имаше ли Вашето бебе крусти?

Гласувай Резултати
      WebDesignBG   
Следвайте Списание Майчинство във Viber